Откриха оръжието, с което е извършено убийството в Негован. Това

...
Откриха оръжието, с което е извършено убийството в Негован. Това
Коментари Харесай

Двама арестувани за убийството в Негован, откриха оръжието

Откриха оръжието, с което е осъществено убийството в Негован. Това е станало в региона на Техническия университет в София, оповестиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и основният комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция Национална полиция (ГДНП), съобщи БГНЕС.
По данни на полицията са открити два револвера.
" Изключително тежък случай. Трудно за откриване. По този случай не е имало сигнал за осъществено закононарушение, всъщност жертвите бяха открити вследствие на професионалната работа на органите на Министерство на вътрешните работи взаимно с прокуратурата. Пробивът по случая е почнал и по оперативна информация за възможните причинители на това действие и на по-късен стадий, след 8 дни в неделя против понеделник бяха открити и възможните жертви.
Задържани са две лица, обвинени за това тежко закононарушение. Задържани са през днешния ден по обед. Предстои разбор на доказателствата. Наблюдаващият прокурор ще предприеме дейности по привличането им като обвинени. Тук са укрити два револвера, за които се подозира, че с тях е осъществено тежкото закононарушение. Извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с Техническия университет, имали са трудов контракт за техническа поддръжка с университета ", изясни Гешев.
Вътрешният министър Младен Маринов благодари за съдействието по случая. Интересното е, че първо стигнахме до причинителите по информация и по-късно разбрахме кои са жертвите, добави Маринов.
Терзийски повтори, че става дума за двойка, живели на фамилни начала. Гешев от своя страна посочи, че жертвите са убити.
Има данни, че един от причинителите е изтърпявал наказване в затвор. И двамата арестувани са престъпно проявени. Гешев посочи, че дават брифинг пред постройката на Техническия университет, защото там е открито оръжието, а и едно от лицата е арестувано там.
По-рано през днешния ден стана ясно, че е изяснена самоличността на двамата убити, открити във водоема до с. Негован преди 10 дни. Намереният убит мъж край Негован е някогашен треньор по битка и се споделя Йордан Атанасов. Освен в български тимове, той е работил и в Саудитска Арабия.
Дъщерята на Йордан Атанасов, която живее в Нигерия е подала сигнал в полицията, че е видяла фотоси, свързани с убитите, публикувани от полицията.
Министерство на вътрешните работи организира от през вчерашния ден интервенция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул. " Витоша ", където се допуска, че на фамилни начала са живели умрелите мъж и жена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР