Откриха най-големия соларен парк в БългарияГолемите соларни ферми изглеждат зашеметяващо

...
Откриха най-големия соларен парк в БългарияГолемите соларни ферми изглеждат зашеметяващо
Коментари Харесай

Вечерни новини: Най-големият соларен парк в България; Петков заплаши ГЕРБ с разпадане на коалицията

Откриха най-големия слънчев парк в България
Големите слънчеви ферми наподобяват зашеметяващо изключително в случай че са във водни басейни или по скатовете на планини. Такава, спираща дъха слънчева централа, бе открита публично през днешния ден в България – по южния скат на Верила – която ще е най-голямата в България, разпростряла се на стотици декари.
Петков заплаши ГЕРБ с раздробяване на обединението
Няма по какъв начин да продължи този парламент, в случай че ГЕРБ продължава с плаващите болшинства. Това е освен предизвестие, а апел, че те вкарват голям риск в политическата система. ПП-ДБ да сме начело като смокинов лист, а те откъм гърба за значимите неща за обществото да си ги прокарват с други болшинства. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в коридорите на Народното събрание, представен от Nova.
Проблемът с дефицита на фрагменти в туризма ескалира
Проблемите с фрагментите в бранш „ Туризъм “ се задълбочават всяка година. Ежегодно България внася от чужбина към 25 хиляди сезонни служащи, разгласи някогашния длъжностен министър на туризма Илин Димитров при откриването на сезон 2023 на 21 май.

Всяка година се наемат служащи от страните от Средна Азия, като тази година работодателите към този момент стартират да се „ оглеждат “ и към Индия, Непал и Бангладеш. Според Илин Димитров е нужна дълготрайна тактика за превъзмогването на казуса с неналичието на фрагменти.
ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ се скараха за шефа на Българска народна банка
Трусовете в пробното ротационно държавно управление на България не престават с цялостна мощ. Двете политически сили в ръководещата коалиция – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ – се скараха за избора на нов гуверньор на Българската национална банка. Това се случи часове, откакто водачът на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков заплаши ГЕРБ с раздробяване на обединението.
Гвоздейков приключи и останалите мегапоръчки за нови влакове
След като преди дни транспортният министър Георги Гвоздейков приключи една от мегапоръчките за доставка на нови локомотиви, през днешния ден и останалите три търга за нови влакове и мотриси последваха същата орис. И четирите процедури за нов преносим състав, финансиран по Плана за възобновяване и резистентност, които бяха стартирани със забавяне от служебния кабинет, са дефинитивно прекъснати.
Българските производители на машини изземват европейски пазари
За българския експорт миналата 2022 година бе една от най-успешните в стопанската история. Страната записва 21% растеж на експорта до близо 100 милиарда лева, до момента в който международният експорт набъбна единствено с 12%. Така България съумя да се изкачи с две позиции в световната ранглиста и към този момент заема 57-мо място, директно преди Литва и Египет и след Словения и Гърция.
ГЕРБ заприказва за българо-румънски Шенген
Ако не влезем в Шенген, моето предложение е, без да нарушаваме европейското законодателство, граничният надзор сред България и Румъния двустранно да бъде решен и бариерите да бъдат вдигнати. Това е допустимо и би трябвало да го създадем, в това число като знак на митинг, сподели евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който взе участие във форума „ Зеленият преход и страните от ЦИЕ 2023 “, част от Green Week, проведен от dir.bg и с медийното партньорство на Economic.bg.
Движение за права и свободи предлага механизъм за ограничение на съветските вложения в България
Движението за права и свободи (ДПС) предлага да се сътвори механизъм за скрининг на директните задгранични вложения в България. Идеята е да бъдат обсъждани всички външни капиталови планове в основни за страната браншове, като енергетика, опазване на здравето, превоз, води, медии, киберсигурност и други.
Турция подвигна внезапно лихвите, само че лирата още веднъж потъна
Централната банка на Турция подвигна фрапантно главния си лихвен % в четвъртък – с 650 базисни точки – от 8.5 на 15%. Ходът е дело на новото ръководство на централната банка, което даде поръчка за връщане към ортодоксалните политики за битка с инфлацията, която е 40%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР