Откриха нарушения, касаещи Милениум център“На 6 август в столичния квартал

...
Откриха нарушения, касаещи Милениум център“На 6 август в столичния квартал
Коментари Харесай

Спират строежа на небостъргач в „Стрелбище“

Откриха нарушавания, касаещи „ Милениум център “

На 6 август в столичния квартал „ Стрелбище “ се организира митинг против издигането на над 40 етажна постройка в региона. Снимка: БУЛФОТО

Столичният общински съвет приключи градоустройствената процедура за градеж на небостъргач в “Стрелбище ”. Общинските съветници единомислещо взеха решение да слагат нова спънка пред желанията на строителната компания НИКМИ да издигне над 40 етажна постройка до кръстовището на булевардите “България ” и “Петко Тодоров ”.

Небостъргачът провокира редица митинги на живущите в региона. НИКМИ получава терена от Столичната община със подмяна през 2006 година

Общия организационен проект от 2009 година, обаче гласи, че теренът е предопределен за зелена повърхност. Инвеститорът е обжалвал решението и Върховният административен съд позволява строителството на високата постройка. Главният проектант на София Здравко Здравков, обаче, отхвърля да допусне градежа на небостъргача и поради това търпи солени санкции. “В рамките на един ден получих две санкции за общо 10 500 лева Те са обжалвани, само че от тази седмица още веднъж има сигнал в прокуратурата против мен ”, съобщи Здравков. Сигналът е от Милчо Благоев, един от тримата шефове на НИКМИ. Здравков акцентира, обаче, че борбата за зелената повърхност ще продължи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък е упълномощила инспекция на всички здания на НИКМИ в града. Сезирана е Дирекцията за народен строителен надзор за нарушавания на НИКМИ по една от постройките им от “Милениум център ” сред булевардите “Витоша ” и “България ”.

Според Здравков от строителната компания са построили без позволение довеждаща инфраструктура до една от постройките си през общински терени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР