Откриха коронавирус на пътник, летял транзит от Иран за Пекин

...
Откриха коронавирус на пътник, летял транзит от Иран за Пекин
Коментари Харесай

Откриха коронавирус на пътник, летял транзит през Москва

Откриха ковид на пасажер, летял пренос от Иран за Пекин през Москва, оповестиха от съветското посолство в Китай, представени от РИА Новости.

" По информация на Комитета по опазване на здравето на Пекин, на задграничен жител, върнал се на 29 февруари в Пекин с полет SU204 на съветската самолетна компания " Аэрофлот " е доказана диагнозата на респираторното заболяване, изявено от нов вид ковид Covid-19. Той е летял от Иран директно през московското летище Шереметиево ", се споделя в известието.

Останалите пасажери са изолирани и се ревизират. На борда са 20 руснаци, по предварителни данни никой от тях не е инфектиран.

В Китай се намира огнище на инфекцията. Иран, дружно с Южна Корея и Италия, също са на челно място по брой болни.

В Китай са инфектирани над 80 000 души, съвсем 3000 са умряли. В Иран са регистрирани съвсем хиляда случая на инфектирани, умряли са 54 души.

В края на 2019 година управляващите на Китай оповестиха за разпространяване на пневмония с незнаен генезис в град Ухан. Установено е, че е породена от ковид от нов вид, болестта бе посочено Covid-19.

Заразяване има в 54 страни, броят на всички инфектирани все още е над 89 000 души, умрелите са 3049.

Руското държавно управление затвори границата си с Китай в Далечния Изток, с цел да спре разпространяването на ковид и ограничи прекосяването на границата с Монголия. Отмениха работните визи за китаските жители от провинция Хубей и изтеглиха намиращите се там руснаци.

Спрени са полетите до Китай, с изключение на полетите на " Аерофлот " в Пекин, Шанхай, Гуанчжоу и Хонконг. От 3 февруари съветските железници прекратиха и железопътния трафик с Китай.

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че обстановката с ковид е напълно под надзор.

В края на 2019 година Китай заяви за разпространяване на пневмония от незнаен генезис в град Ухан. Установено е, че е породена от ковид от нов вид. Заболяването получи наименование Covid-19. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР