Откриха деветнадесето издание на Международния театрален фестивал “Време” във Враца,

...
Откриха деветнадесето издание на Международния театрален фестивал “Време” във Враца,
Коментари Харесай

Откриха деветнадесето издание на Международния театрален фестивал “Време” във Враца /снимки/

Откриха деветнадесето издание на Международния сценичен фестивал “Време” във Враца, оповестиха от локалната администрация. В идващите дни, градът ще бъде сцена за театрали от 5 страни от Европа и Азия.
Международният сценичен юношески фестивал бе открит от заместник-кмета Александър Владимиров. “Театърът е магия, която може да ни заведе тук-там, на които не сме подозирали. Бъдете здрави, творете и не спирайте да мечтаете” - сподели Владимиров и връчи приветствен адрес от кмета Каменов.
Директорът на Младежкия дом и основател на фестивал “Време” - Георги Врабчев разяснява, че от основаването на форума до през днешния ден, присъединяване в него са взели над 11 000 театрали от целия свят. “Благодаря на Община Враца и всички, които направиха допустима реализацията на Фестивала” - добави Врабчев.
Официалното разкриване продължи с осъществявания на групировка “Жарава”.
В програмата на фестивала на младежкия аматьорски спектакъл във Враца са селектирани спектакли на групи от Беларус, Грузия, Иран, Италия, Румъния, Полша, Украйна и България. От българска страна ще се показват обединения от Бургас, Перник, Русе, София и Враца.
Пред театралната аудитория във Враца ще бъдат показани спектакли по творби на Булгаков, Чехов, Гогол, Джулиано Скабиа, Ги дьо Мопасан, Стефан Цанев и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР