Откриха депото за 13-те нови автобуси, закупени по проект Интегриран

...
Откриха депото за 13-те нови автобуси, закупени по проект Интегриран
Коментари Харесай

В Перник откриха депото за 13-те нови автобуси

Откриха депото за 13-те нови рейсове, закупени по план „ Интегриран градски превоз на град Перник “.

Гости на откриването бяха вицепремиерът Атанас Пеканов, кметът Станислав Владимиров и екипът му, регионалният шеф Людмил Веселинов, националният представител Христина Георгиева, екипът за ръководство на плана и други. Събитието бе намерено от зам.-кмета на Община Перник и началник на плана Стефан Кръстев. Той посочи изгодите от реализирането му, измежду които – повишение на сигурността и надеждността на превоза, по-ефективен и бърз градски превоз с по-малко ползване на сила, по-добър комфорт на пасажерите. В хода на работата е въведена система за надзор на публичния градски превоз, инсталирани са осведомителни електронни табла на спирките, доставени са 13 рейсове на компресиран природен газ, отговарящи на европейската нормативна уредба за нездравословни излъчвания, построена е газозарядна станция и е осъществен ремонт на депото за преносимия състав.

„ Днешното събитие е първата крачка към един актуален, удобен и постоянен градски превоз в Перник. С новите рейсове ще покрием четири градски линии, за което ще оказват помощ и петте електрически рейса, които ще дойдат през тази година “, сподели кметът на Община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че екипът му ще предложи на Общинския съвет еднократен билет и дневен билет на цени надлежно 1,50 лева и 2 лева „ Ще предложим месечната карта за възпитаници и пенсионери да бъде на стойност 20 лв., а тази за работещи да коства 40 лв.. Част от предлагането ни ще бъде закупуването на годишна карта за работещи да възлиза на 360 лв. “, разгласи Владимиров. Той акцентира, че задачата на това сдружение не е да осъществя големи облаги, а да предлага качествена, само че и обществена услуга. Картите ще важат за всички линии, които се покриват от общинското сдружение. Въпрос на организация е в малко време да стартират да се движат рейсовете и по линиите №15, №17 и №20.

„ Благодаря на кмета Владимиров и неговия екип за реализирането на този план. С него се демонстрира по най-хубавия метод резултатът от потреблението на европейските средства. Този план е за жителите и ще усъвършенства живота им “, сподели вицепремиерът Атанас Пеканов. Той разяснява, че най-важното е точно това – обособените планове да носят изгоди за жителите. „ В случая – когато се качват в нови транспортни средства, когато подобряваме градската среда, когато способстваме за дълготрайни цели, какъвто е намаляването на използването на персонални коли и прилагане на градския превоз “, сподели още вицепремиерът. Досега европейските средства са съсредоточени главно в столицата и огромните градове. „ Затова се веселя постоянно, когато някой различен град успее да осъществя подобен огромен план. Това е и задачата – да се подкрепят градовете, които имат потребност от по-дълго и стабилно развиване “, заключи Атанас Пеканов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР