Отказалият се депутат от групата на ПП Велико Минков, който

...
Отказалият се депутат от групата на ПП Велико Минков, който
Коментари Харесай

Отказалият се депутат от ПП Велико Минков: НС е театър, дебатите - остарял метод

Отказалият се народен представител от групата на Политическа партия Велико Минков, който си потегли от Народното събрание след 3-4 съвещания по персонални аргументи съпостави Народното събрание с спектакъл и разкритикува дебатите в зала като ги дефинира за стар способ. 

В изявление за dir. bg той съобщи: „ Ефективността на Народното събрание е извънредно ниска, тъй като този формат, който имаме, където някой излиза на трибуната, приказва пред 240 души, е отпреди 20-и век. След това се появяват камерите в Народно събрание, а към този момент последните години се появяват и обществените медии, които доста бързо раздухват това, което е казано в Народното събрание. Това, което видяхме в огромна част от изявленията, а и обществото го вижда това към този момент от години, е един тип спектакъл. Излизат на трибуната хора да приказват неща, които не обогатяват дебата, имат за цел един подобен такъв пиар ефект - да възпроизведат едно клипче, откъслек за обществените медии с това, което са споделили. Това, което са споделили, не е за останалите народни представители, а за една външна публика “, изясни Минков. 

Реформата напусналия парламентарния живот депутат вижда по два метода -  забрана на смарт телефоните в пленарната зала, което не става и другият – „ да си кажем - ами, добре, към този момент сме в 21-и век и връзката може да върви задоволително отзивчиво онлайн и в писмена форма. Защото тогава тези процедурни хватки с бавене на времето, с пиар речи от трибуната, ще се обезсмислят “. 

Неефективността на Народно събрание се дължи съгласно него и на качеството на хората. „ Нали знаете, че когато отвратените си заминат, остават отвратителните. До огромна степен и на това се дължи “. 

Велико Минков се разгласи за повдигане на депутатските заплати, „ колкото и да е непопулярно това “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР