Откакто съм народен представител, това е един от най-ярките примери

...
Откакто съм народен представител, това е един от най-ярките примери
Коментари Харесай

Възраждане: Възможни са злоупотреби с промените в Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика

Откакто съм депутат, това е един от най-ярките образци по какъв начин се трансформира обхватът на цялостен един закон. По този метод се отваря голяма врата за злоупотреби от страна на сглобката и техните НПО-та и компании. Това съобщи депутатът от " " Георги Георгиев по отношение на гласуването на първо четене на промени в Закона за предприятията на обществената и солидарна стопанска система. 

Той изясни, че с сегашния законопроект се дава опция на всяко едно дружество и всяка Неправителствени организации да бъдат регистрирани като обществени предприятия от клас А и клас А+.

По думите му това отваря вратата за злоупотреби, свързани с Плана за възобновяване и бъдещи национални стратегии оттук насетне.

" Целта е да се отстрани обществена активност от законопроекта. Сами разбирате, че едно дружество няма по какъв начин да не прави обществена активност, а единствено би трябвало да има обществена цел. Ако то няма артикул на своята активност, то няма да бъде подобен вид дружество, и със закона се позволява това нещо ", изясни той. 

" Толкова ще се разшири обсега, че всяко едно дружество ще може да бъде записано като обществено. Досега в закона е казано, че хора в неравностойно състояние до 29 години, които до момента не са били на пазара на труда, могат да се включат в общественото дружество. Сега това отпада и всеки, който желае, може да се включи на всяка възраст ", описа Георгиев. 

Като образец той уточни, че един програмист, който е на 27 години и получава 10 000 лв. заплата, може да бъде част от обществено дружество, което съгласно народния представител не било редно. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР