Откакто животът на Земята става все по-труден и стресиращ, Космосът

...
Откакто животът на Земята става все по-труден и стресиращ, Космосът
Коментари Харесай

NASA раздава хиляди долари за космически идеи

Откакто животът на Земята става все по-труден и стресиращ, Космосът става все по-привлекателен за мнозина. А подемът както на галактическите задачи, по този начин и на галактическия туризъм, който ще бъде реалност напълно скоро, води до нуждата от усъвършенствания в живота отвън орбита на нашата планета.
 NASA, новите задачи до Слънцето и рисковото време в Космоса
Опасното време в Космоса, което заплашва и нашата планета

Кой е огромният ни зложелател

Едно от главните провокации, пред които се изправят астронавтите по време на задачи в открит Космос, е храненето . Тъй като запасите са лимитирани, а доставките им сложни, постоянно то е много еднакво и не може да покрива потребностите им, да не приказваме да дава отговор на усетите им.

Затова в последните години акцентът е не толкоз върху обезводнените галактически храни, а върху развъждането на хранителни артикули в Международната галактическа станция да вземем за пример. Това е сфера, която занапред ще се развива и около желанията за заселване на Марс да вземем за пример.

SCIENCE! This is so cool! Have a space or science buff in the family? They can win REAL money here. Enter NASA's "Deep Space Food Challenge ".
--Mark Davis,000InPrizes
— 101.7 KKIQ (@1017kkiq)
Затова и NASA, дружно с Канадската галактическа организация провеждат едно забавно предизвикателство - The Deep Space Food Challenge . " Всяко пътешестване се нуждае от вкусно похапване и същото може да се каже и за задачите в дълбокия Космос ", притеглят вниманието ни уредниците.

А главната концепция е да се открият " нови и изменящи играта хранителни технологии или системи, които изискват минимални инвестиции и обезпечават безвредни, хранителни и вкусни артикули за дълготрайни галактически задачи ".

The Canadian Space Agency has launched the Deep Space Food Challenge in Canada, a competition to develop innovative ways of producing food for astronauts on space missions to the Moon and Mars. Projects can be submitted until June 30th
— Canada in Brazil (@CanadaBrazil)
Водещите учени от американската галактическа организация може да знаят доста по тематиката и непрестанно да развиват познанията си, само че знаят и че технологиите надалеч не се простират единствено в техните проучвателен центрове. Затова са отворени за свежи хрумвания.

NASA търси най-много решения за развъждане на хранителни артикули в лимитираната галактическа среда , които да дават отговор на условията за оптимален товар, не основават прекомерно доста галактически боклук и имат задоволително добър усет, с цел да може астронавтите да ги употребяват всеки ден, предава Food & Wine.

Any road trip needs tasty snacks, and the same could be said for a mission speeding across deep space.

Your idea could help fuel astronauts on future long-duration missions. MORE on the Deep Space Food Challenge >>
— NASA_SLS (@NASA_SLS)
Конкретният образец, който е даден на на предизвикването, е за способ за произвеждане на храна, който да може да нахрани екипаж от четирима астронавти по време на тригодишна задача към Земята . Изискването е да може да действа както покрай нашата планета, по този начин и в " отдалечена и сурова среда ", където доставянето на ресурси не е допустимо.
 NASA, UWMS, новата галактическа тоалетна за 23 милиона $ и по какъв начин действа тя
Голямата потребност на космонавтите

Първи усъвършенствания от десетилетия

Конкурсът е отворен за всички, които имат хрумвания по какъв начин да подкрепят галактическия живот. А най-хубавото оставихме за най-после - утвърдените на другите стадии хрумвания ще получат разнообразни финансови награди в общ размер от 500 хиляди $ и основателите им ще могат да си ги харчи, до момента в който астронавтите им благодарят и си хапват вкусно-вкусно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР