Отиването на ваканция може да бъде чудесен метод да се

...
Отиването на ваканция може да бъде чудесен метод да се
Коментари Харесай

Навици, които ви стресират по време на ваканция

Отиването на почивка може да бъде превъзходен способ да се отпуснете, само че постоянно методът, по който подхождаме към пътуването, го прави всичко друго, само че не и релаксиращо.

Всъщност, доста от нашите привички провокират много стрес.

Точно както имаме потребност от сън всяка нощ, с цел да се презаредим, по този начин имаме потребност от по-дълги интервали на отмора, с цел да се отдалечим от ежедневната работа.

Вместо да мислите за ваканцията като за време просто да презаредите, с цел да попаднете в същия въртоп на всекидневието, мислете за нея като за време, в което всичко, върху което работите, научавате и усвоявате в всекидневието си, ще се утвърди, а почивката ще усъвършенства качеството ви на живот като цяло.

Вижте няколко навика, които прибавят стрес към почивката:

Свръхпланиране

Преследването на график е метод номер 1 да превърнете релаксиращата почивка в стрес. Опитайте се да оставите един ден изцяло без задължения. Това може да значи, че ще скитате, ще откривате магазини и кафета или пък ще изкарате един ден на плажа и най-сетне ще завършите книгата, чието прочитане отлагате с месеци.

Пропускане на хранене

Пропускането на хранене е различен неприятен табиет, на който доста хора стават жертва. Това постоянно върви дружно с планирането на прекалено много действия дневно и съвсем подсигурява, че ще бъдете уплашени.Ако сте решени да планирате всяка минута от деня си, не забравяйте да сложите и хранения сред туристическите атракции.



Най-малкото носете задоволително закуски със себе си.

Прекалено строги сте с маршрутите

Точно както би трябвало да избягвате да планирате прекалено много действия всеки ден, също би трябвало да се опитате да се откажете от концепцията да се придържате тъкмо към това, което сте възнамерявали. Прекалено строгият график е най-стресиращият ваканционен табиет.

Бъдете отворени за спонтанност по време на пътуванията си и не се разстройвайте, в случай че нещо не върви по проект. Насладете се на метода, по който нещата се развиват естествено и на вълнението, което носи това.

Проверка на работния ви имейл

Мислите си: „ Просто ще ревизира имейла си, до момента в който съм отвън офиса ", само че виждате уведомление, че нещо се е объркало и внезапно мозъкът ви се връща в работен режим.

Наистина, да се изключите постоянно е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, само че да се ядосвате за работа по време на почивка може да значи пропадане на цялото прекарване. Не гледайте входящата си поща и вярвайте, че всичко, което би трябвало да бъде направено, може да се свърши и откакто се върнете. Ако нещо е в действителност незабавно, по този начин или другояче, ще получите позвъняване.

Сравнявате вашето пътешестване с това на други хора

Като цяло, ние непрекъснато изпитваме потребност да покажем ваканцията си, изключително когато другите ни питат какво сме правили или видели. Сравнението с нашите познати се простира до приемането на ваканцията като демонстриране на обществен статус.

Повечето от нас са прекарали повече време, в сравнение с бихме желали да признаем, превъртайки фотоси от ваканцията на другари в Instagram. Но е значимо да запомните, че акцентите от пътуването на други хора нямат отношение към вашия опит.

Само тъй като не можете да си позволите стая в хотела с фантастично изглеждащ басейн, който сте видели в нечий обществен профил, не значи, че вашата почивка, по своята същина, е по-малко невероятна от тяхната. Фиксирането върху тези съпоставения е рецепта за злополука.

Не планирате нищо

Понякога, тръгвайки на почивка, сме толкоз изтощени, че не планираме безусловно нищо. Мислим си, че ще спим, ще пием коктейли и ще се върнем изцяло възобновени. Но когато всекидневието ни е заето, този тип празно безвремие може да има противоположен резултат. Можем да се събудим и да изпитаме възприятие на боязън, като знаем, че няма нищо планувано за през днешния ден, на следващия ден или за идващия ден.

Вместо това направете къс лист с няколко съществени обекта или ресторанта, които желаете да посетите, направете няколко резервации авансово, в случай че са нужни, само че не прекалявайте.

Отхвърляте навиците си

Ако има избрани привички, които ви поддържат здрави у дома, евентуално е да ги изоставите незабавно щом заминете на почивка, което ще аргументи непотребен стрес. Например, в случай че знаете, че постоянните физически извършения ви поддържат по-фокусирани и по-балансирани душевен, не е най-хубавата концепция да вършиме седемдневна отмора от тях.

Намерете способи да измененията рутината си, с цел да се чувствате повече „ като на отмора “. Може би ще извършите дълга разходка по плажа или лек крос в парка. Ако обичате да медитирате или да водите дневник, когато сте вкъщи, пробвайте се да отделите малко време, с цел да се придържате към тези аспекти на рутината си по време на пътуването.

Резервирате единствено най-евтините варианти

Бюджетите за почивка не всеки път подлежат на договаряне, само че можете да коригирате целите си в разноските, с цел да осигурите по-малко стресиращо прекарване. Вместо да се храните всякога в прекрасен ресторант, насочете част от тези средства към превоза и настаняването и разгледайте локалните варианти за улична храна.



Задаване на нереалистични упования

Всички желаеме ваканциите ни да бъдат допустимо най-близо до съвършените. Но действителността не всеки път е такава, тъй че бъдете реалисти. Ако знаете, че пътуването с цялото семейство провокира стресови фактори, подгответе се прочувствено и направете проект за нещата, когато ситуацията стане прекомерно нагорещена.

Самото пътешестване може да бъде стрес. Пригответе си самообладание и признайте, че самолетните компании, хотелите и заведенията за хранене по време на вашата почивка вършат всичко допустимо, с цел да ни обслужат, а от време на време непредвидените провокации не зависят от тях.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР