Отиваме на избор със същото оскъдно меню от политически физиономии.

...
Отиваме на избор със същото оскъдно меню от политически физиономии.
Коментари Харесай

Слави Василев: Щом партиите не могат да се разберат, трябва да разсъждаваме за една различна форма на управление

" Отиваме на избор със същото нищожно меню от политически физиономии ". Това съобщи в утринния блок на бТВ политологът Слави Василев.

" Всъщност, водачите такива, каквито са, те няма да се сменят, а съгласно мен потребност от свежа кръв има. Ако не са служебните кабинети на Радев, ще виждаме едни и същи хора в политиката. Много е любопитно по какъв начин българският политически хайлайф към този момент зрее. Той дотам зрее, че е е допустима коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ, какъвто бе форматът на лидерската среща. Това значи, че българският политически хайлайф е кадърен да се спогоди с всеки един без значение какви са неговите политически възгледи ", счита той.

" Това обезличаване на партиите е реалност. И в случай че те сглобят една такава коалиция обезличаването напълно ще излезе нескрито. Очевидно тези хора би трябвало да се схванат без значение какво приказват пред камерите. Колкото до думите на Нинова, че президентът дърпа властта към себе си, ще изтъквам Радев, който сподели, че това е написано в Конституцията - той е задължен да сформира кабинет когато не могат да се схванат партиите. Това, че партиите не могат да се схванат ме кара да мисля, че би трябвало да разсъждаваме за една друга форма на ръководство. Която обаче не значи нито авторитарност, нито липса на парламент, нито липса на партии ", сподели още Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР