Отиде си талантливия и популярен под тепетата и в България

...
Отиде си талантливия и популярен под тепетата и в България
Коментари Харесай

Скръб! Коварна болест погуби обичаният преподавател и музикант Георги Христов

Отиде си надарения и известен под тепетата и в България музикант Георги Христов. Младият мъж бе и учител по саксофон и солфеж в Пловдив.

Трагичната вест за кончината му бе обявена от негови близки в обществените мрежи, а стотици сътрудници и другари изрекоха своите съболезнования, вярвайки, че Георги е на по-хубаво място.

Христов е водил 2-годишна борба с онкологично заболяване.

Георги Христов бе брачен партньор на гласовитата певица Светлина Койчева, с която имат прелестна дъщеричка. Светлина е щерка на прославеният пловдивски китарист Веселин Койчев.

"Загубихме Жоро! Прекрасен човек, добър, разговорлив, обичан на всички на всички места! Чудесен музикант! Невероятен обичащ и обичан брачен партньор, татко, шурей, приятел и другар! С огромни фантазии! Светли са спомените на всички от него! Да бъде ярък и живота му в Божието царство! Амин! Обичаме те Жоро! " - написа Веселин Койчев в персоналния си профил.



От 8 годишен, Георги Христов стартира да учи пиано в класа на Даниела Павлова в град Ловеч. Участва в музикални концерти, в комплекс „ Космос”. Учи в паралелка с разширено образование по музика в учебно заведение СОУ „ Панайот Пипков” с главен инструмент кларинет, при Виктор Павлов. Една година по-късно стартира да свири в Младежки духов оркестър – гр. Троян, с които взе участие в турне във Франция, Испания и Северна Ирландия и други

Свирил е с Акордеонен оркестър, с диригент Димитрина Дренска в Италия. След довеждане докрай на междинното си обучение кандидатства в АМТИИ, Пловдив и е признат със компетентност Педагогика на образованието по музика и главен инструмент кларинет, при гл. ас. Едуард Сарафян.

През 2006 година стартира да свири в Градски духов оркестър, гр. Пловдив, с който понастоящем има голям брой концерти. През 2012 година приключва с отличие Бакалавърската си степен Поп и джаз саксофон, в класа на Димитър Льолев.

Следващата година записва магистратура Поп и джаз саксофон в класа на Петър Момчев, която също приключва с отличие. От 2010 година работи в Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Участва в джаз планове – “Kapana Fest” в Пловдив с Мирослав Турийски Брас Бенд, Latin Jazz Project, албума на Светлин Стайков „ Made in Maina”.

БЛИЦ изрича откровени съболезнования на околните и фамилията му!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР