Отговорността за списъците за гласуване е на ГРАО. От години

...
Отговорността за списъците за гласуване е на ГРАО. От години
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: Бяхме несъвместими с министъра на електронното управление

" Отговорността за описите за гласоподаване е на ГРАО. От години се приказва по какъв начин да се направи инспекция на тези описи, само че би трябвало да се откри вярната формула “. Това разяснява пред bTV Благовест Кирилов, консултант на служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Оставката ми от Министерството на електронното ръководство не трябва да се свързва с изборите. Бяха направени сходни опити за спекулации, които целят да уязвят президента. Като метод на работа бяхме несъвместими с министъра на електронното ръководство, само че продължаваме да работим дружно. Изборите през есента бях най-прозрачните досега. Всички процеси и процедури демонстрираха оптимално транспарантно какво се случва. Продължавам да работя по същия метод и за министър Демерджиев “, уточни още той.

" Много партии сега употребяват всеки един вид, с цел да оправдаят своите резултати. Партиите трябваше да бъдат по-активни както в процеса на засвидетелствуване на техническите устройства при машинното гласоподаване, по този начин и на инспекцията на кода. Тогава всички партии бяха поканени да вземат участие, бяха се записали представители на три партии, а пристигна единствено един “, разяснява Благовест Кирилов.

Според него хартиената бюлетина крие предпоставки за опасности, само че процесите за бистрота на изборите биха понижили тези опасности.

" Работи се в цялата страна, ще стане ясно къде ще има акции. Софтуерът би трябвало да бъде променен, ще се обясни кои действия по какъв начин ще бъдат осъществени, с цел да могат да се започват публичните поръчки и да се пристъпи към образуване на изборите “, сподели Благовест Кирилов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР