Отговорността за модернизацията на българската армия е на мнозинството и

...
Отговорността за модернизацията на българската армия е на мнозинството и
Коментари Харесай

БСП: От ГЕРБ искат празен чек за изтребителите, остава привкус и на външен натиск

" Отговорността за модернизацията на българската войска е на болшинството и през днешния ден вие сте на прага на неуспех. Искате от нас решение, с което да подпишем празен чек на държавното управление. Не можем да го подкрепим ". Това съобщи от парламентарната естрада секретарят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по време на дебатите за новите изтребители за Българската войска.
" Дискусията не може да бъде към техническите характерности, защото всяко едно от предложенията дава отговор на тези условия. Нашето искане беше и е едно – да бъде изработен избор, който в най-голяма степен дава отговор на потребностите на Българската войска.
Смятаме, че условията са деликатно направени и регистрират всички значими въпроси. Отклоняването от тях е отклонение от условията и ползите на българите , съобщи Вигенин.
" Остана привкус за бързане и външен напън, с цел да се напасне България към един от претендентите. Това за нас е недопустимо ", акцентира социалистът.
" Неприемливи са да вземем за пример игрите със стотици милиони в името на неразбираемо дефинирани изгоди. Дали сме таван от 1,8 милиарда лв. и няма да отстъпим от тази позиция. Смятаме, че държавното управление единствено се слага в слаба позиция, приемайки отклонения от този таван ", уточни Вигенин.
" Ако резултатът е бил превдварително решен, за какво разигравахме останалите компании , не можеше ли да се вземе напълно политическо решение. С дейностите си поставяте в неловко състояние и Съединени американски щати. България слага под съмнeние своята роля в НАТО, както и смисъла от съществуването на НАТО. Все по-видими стават и несъгласията сред НАТО и Европейския съюз.
Видими са желанията на Съединени американски щати да влагат в двустранни връзки вместо в многостранни връзки под шапката на НАТО. Ако дълготрайното съдействие с България е значимо за Съединени американски щати, уповавам се след днешното решение договарянията да протекат по подобен метод, че резултатът да не се отклонява от предварителните условия.
" Българският парламент би трябвало да бъде почитан и опитът да бъде разиграван по този метод няма опрощение ", приключи Кристиан Вигенин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР