Отговорност за тази война има само и единствено Русия.По никакъв

...
Отговорност за тази война има само и единствено Русия.По никакъв
Коментари Харесай

Говорителят на Външно към Захарова: Отговорност за войната носи само Русия

" Отговорност за тази война има единствено и само Русия. "

" По никакъв метод не мога да приема, както и България като държава, обвиняванията на госпожа Захарова, че София носи цялостна отговорност за удължаването на ескалацията на спора в Украйна ".

Това заяви служебният зам.- министър на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг през днешния ден в отговор на представителя на съветското МВнР Мария Захарова.  „ Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки ", сподели тя в сряда.

" Не е демонстрация на добър звук да се разясняват решенията на Народното събрание ни от представители на непозната страна ", сподели още Коджабашев, който е и представител на Външно.

" Вчерашното изказване на Захарова изцяло се вписва в пропагандната реторика на Руската федерация и в този смисъл не съставлява безусловно никаква изненада със своите послания ", добави той. 

Коджабашев напомни и думите на Захарова, че двустранните ни връзки са в най-ниска фаза и съобщи, че изявлението ѝ в допълнение ескалира обстановката.

" Двустранните отношение в реалност са в най-ниската си фаза. По създание съдействието е прекъснато, само че това се дължи на стартирана война от Русия, която е в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации, на интернационалното право и заплашва сигурността освен в района, освен в Европа, а и на целия свят ", добави Коджабашев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той за следващ път удостовери категоричната позиция на България в поддръжка на Украйна. По думите му " кой е агресор и кой е жертва в тази война е несъмнено ". 

България неведнъж е била измежду страните, които призовават Москва да приключи непредизвиканата си война, да изтегли войските и въоръжените си отвън държавно приетите граници на Украйна, добави той.

Говорителят на Министерство на външните работи напомни, че доста преди гласуването на военна помощ за Украйна България е била поставена в лист с вражески страни от Москва, а не противоположното.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР