Отговорност носят лекарите, които са прегледали Исус Величков или Борис

...
Отговорност носят лекарите, които са прегледали Исус Величков или Борис
Коментари Харесай

Боксьорът Боби Джи прегледан в Луковит, федерацията гледа само документи

Отговорност носят лекарите, които са прегледали Исус Величков или Борис Станчов. Това съобщи в студиото на Нова телевизия ръководителят на федерацията за професионален бокс Венцислав Николов по отношение на трагичния случай с българина, който умря на кръга в Албания.

Фалшификацията със самоличността е допустимо да е станала точно при медицинските прегледи. Те са направени в Луковит и точно там е допустимо Исус да е минал на прегледите, а Борис Станчов да се е явявал с неговите документи по надпревари.

Венцислав Николов уточни като допустима причина това да се случва вероятно престъпно минало на Борис, поради което той не може да излиза в чужбина със своите документи. Все още обаче се чакат справките от службите.

Българският професионален боксов съюз се занимава с документи и постоянно се случва гении да встъпват непосредствено в професионалния бокс, без да минават през аматьорския. Затова и е обикновено Боксовата федерация да няма данни за предишното и спортна кариера на Борис Станчов.

Трите документа, нужни с цел да се състезава, се подават от мениджъра, изясни Николов. Той в никакъв случай не се е срещал персонално с нито един от двамата млади мъже, забъркани във фалшификацията. Венцислав Николов обаче също си спомни надпреварата в София, където от публиката фактически са скандирали " Исус ". Самите срещи, в това число и съдбовната среща в Албания, на Исус-Борис са ниско рейтингови.

На мениджъра е лишен лицензът, като сега се ревизират всички негови състезатели - към 10 на брой. Това е изтънчено и от интернационалните федерации за професионален бокс. Федерацията към този момент прави инспекция и на всичките си състезатели.

В момента рейтингът на българската федерация е съществено потърпевш, призна Николов и уточни, че казусът е казус в международната история на бокса.

Федерацията към момента не е получила видеозаписа на мача от албанските си сътрудници, защото той се намира в проверяващите органи. Този запис обаче е пожелан, увери Николов. Той като арбитър не се наема да даде оценка на мача и обстановката на случая, само че видял, че в последния рунд Борис Станчов е вял и не насочва задоволително удари. Трябвало е, съгласно Николов, мениджъра да изведе състезателя си от мача и да го спре. Такава би трябвало да бъде реакцията и на съдията, само че постоянно при такива мачове от ниско равнище, съдиите нямат задоволително опит и преценката им не е добре. На първо място би трябвало да бъде преценката за опазване на живота и здравето на боксьора, отсечи Венцислав Николов.

Председателят на федерацията съобщи, че в никакъв случай не е чувал боксьор да употребява виагра, каквато версия бе стартирана през вчерашния ден. Това е парадокс, съгласно Венцислав Николов, защото този медикамент по-скоро би пречил на състезателя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР