Отговорни представители от двете страни на граничните пунктове Капъкуле/Капитан Андреево

...
Отговорни представители от двете страни на граничните пунктове Капъкуле/Капитан Андреево
Коментари Харесай

Два нови перона ще облекчават опашките от тирове на Капитан Андреево

Отговорни представители от двете страни на граничните пунктове Капъкуле/ " Капитан Андреево " на турско-българската граница са се заели с взаимни дейности за унищожаване на опашките от чакащи тирове, които са сериозен проблем както за Турция, по този начин и за България. Това съобщи шефът на турската генерална дирекция " Митници " към министерството на търговията Мустафа Гюмюш след привършване на диалозите сред делегации от двете страни на граничния пункт. Проблемът с опашките е бил подложен на разискване и при визитата на турския министър на търговията госпожа Рухсар Пекджан в София (на 19 и 20 ноември) в диалозите с българската страна.


Отговорни представители на митническата администрация от Турция отпред с турския шеф на митниците Мустафа Гюмюш и на България отпред с шефа на Агенция " Митници " Георги Костов са посетили двете страни на граничния пункт - " Капитан Андреево " и Капъкуле. По думите на Георги Костов с към 30% е ускорено митническото обслужване и прекосяването на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Показахме на турските си сътрудници двата нови перона и двата кантара, които следва да открием на нашия граничен пункт. Това е доста значимо, тъй като считаме, че по този начин ще ускорим още повече прекосяванията и няма да има натрупвания. Подготвен е и личният състав за тяхното обслужване ", означи Костов.

" Проведохме доста съдържателни диалози. Обсъдихме в детайли и съответно всички проблеми, както от наша, по този начин и от българска страна, заради които опашките по ГКПП-тата съставляват доста сериозен проблем, договорихме значими начинания. Вярвам, че вследствие на ограниченията, които ще предприемем, ще се прекратят опашките по границите и те ще останат в предишното ", уточни турският шеф.

Той добави, че са взети и доста значими решения във връзка с електронното обслужване на документите на тировете, преминаващи през България на път към Европа.
 20 км опашка от тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт 20 км опашка от тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капъкуле "
Около 20 километра опашка от тирове се е натрупала откъм турската страна на митницата на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капъкуле " на българо-турската граница, оповестиха властит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР