Отглежданите в Тайван гуави ще бъдат пуснати за продажба в

...
Отглежданите в Тайван гуави ще бъдат пуснати за продажба в
Коментари Харесай

Република Китай стъпва на пазара на САЩ със селскостопански продукти

Отглежданите в Тайван гуави ще бъдат пуснати за продажба в Съединени американски щати откакто селскостопанският артикул получи зелена светлина за импорт, което акцентира напъните на държавното управление да отворят нови пазари за локалните фермери.

Решението идва от новия действен проект, подписан от Съвета по аграрни култури и Инспекцията по животни и растения към Департамента по селско стопанство на Съединени американски щати на 24 октомври предходната година във Вашингтон. Спорезумението гласи, че тайванските снабдители би трябвало да слагат торбички на гуавите три седмици след техния разцвет и образуването на плода, последван от 17-дневен престой в хладилни съоръжения при температура от 1 C°, с цел да се отстрани опцията от заразяване с плодови мушици или техни ларви.

По време на конференция, извършена в град Тайнан, заместник-министър Чен Жун-джи съобщи, че това е огромно достижение за земеделските производители на гуава. „ Тайван е единствената страна в Азия, която има достъп до пазара на Съединени американски щати “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР