Отглеждането на папагал ара изисква внимателно отношение, загриженост и отговорност,

...
Отглеждането на папагал ара изисква внимателно отношение, загриженост и отговорност,
Коментари Харесай

Съвети при размножаване на папагал ара

Отглеждането на папагал ара изисква деликатно отношение, угриженост и отговорност, само че се реализира елементарно, в случай че стопанинът обича птицата си. Развъждането на ара обаче изисква и други умения и нормално е въпрос на бизнес, благоприятни условия и инвестиции, които вървят с него.

Не е невероятно обаче да се прави и от фенове. Какви условия би трябвало да съблюдава собственик, който счита да отгледа поколение на папагалите ара?

Като начало е нужно да се знае, че размножаване на ара е възможно единствено при птици на възраст от 1 година нагоре, които са здрави и с ослепително оперение. Има и други общо положения, които е добре да се знаят авансово.

Периодът на гнездене при ара стартира към април месец и се предхожда от раздразнителност от страна на птиците, които може да станат дори нападателни. Спокойното и прочувствено отношение на стопанина ще успокои пернатите.

Ара са моногамни птици и основават двойки за цялостен живот. Изборът на сътрудник е нужно да стане деликатно, а стопанинът може да следи дейностите по ухажването и подготовката за гнездене.

За задачата преди за стартира моментът на ухажване, индивидът би трябвало да приготви гнездилките, които е добре да бъдат ситуирани на най-спокойното и закътано място в клетката, на високо. Температурата е нужно да се поддържа непрекъсната, към 20 градуса, а влажността към 70-80 %.

Както в естествената им среда, ара се нуждаят в този интервал от дневна светлина към 15 часа. За в допълнение осветяване са подобаващи луминисцентните лампи.

 Синя ара

Самите гнездилки е нужно да бъдат тесни, уединени, покрити с пясък на пода и с листа от горната страна. За постелка на папагалите е добре да се изберат дървени стърготини.

Тъй като температурата и степента на естественото осветяване се трансформират, нарастване или понижение по неестествен метод би трябвало да става последователно. Резките температурни промени основават стрес у птиците и това ще наруши ритъма им в този значим миг.

След снасянето на яйцата стопанинът би трябвало да помни, че не трябва да ги пипа или размества. Папагалите може да изоставят яйцата си, а може някое яйце да бъде счупено. Спокойствие и самообладание са основните думи в интервала на мътене на яйцата.

Излюпените дребни са покрити с пух и родителите се грижат за тях, хранят ги непрекъснато. Затова храненето на ара (възрастните птици) в този интервал би трябвало да бъде с по-мека храна, с цел да създават по-лесно присъщата храна в гушата си, с която хранят дребните. Груба интервенция на стопанина в този миг ще направи папагалите неспокойни, те може да стъпчат някое от дребните.

Опитът и вниманието, проявени от индивида, са значимо изискване за сполучливо отглеждане на крепко и пълноценно поколение.

Ако желаете да отглеждате такива красиви птици, вижте разгласи и цени за ара.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР