Отглеждането на овошки е един от традиционните за България отрасли,

...
Отглеждането на овошки е един от традиционните за България отрасли,
Коментари Харесай

Съвети за борба с вредителите по овошките

Отглеждането на овошки е един от обичайните за България браншове, като в страната ни най-благоприятни са изискванията за развъждане на следните типове овощни плододаващи дръвчета: черупкови, костилкови, семкови и ягодоплодни. За страдание, обаче много растения и дървета са податливи на разнообразни заболявания, а и много постоянно биват атакувани от микроорганизми, гризачи и инсекти, като по-сериозните нападения от време на време водят до големи вреди върху реколтата. Затова в https://www.otrovi.com/ предлагаме надеждни препарат за отбрана против сходни болести и нездравословни организми.

Кои вредители най-често нападат овошките?

Конкретни сортове плододаващи дръвчета страдат от характерни вредители и изискват постоянно отнасяне с препарати. Ябълките да вземем за пример най-често страдат от нездравословната активност на плодови червеи, листни въшки, листозавивачки. Най-явните неприятели на крушата са листоминиращи молци и крушовата листна оса. Черешите и вишните са постоянно атакувани от вишневата оса и черните черешови листни въшки. Кайсиите мъчно понасят набезите на анарзията и източния плодов червей. За да осигурите дълъг живот на дърветата, е нужна всеотдайна грижа при тяхното развъждане, още от момента на засаждане.

Как да предпазите овошките от вредители посредством подобаващи препарати за отбрана?

За да предотвратите появяването на нежелани вредители или рискови заболявания по кората и листата на овошките, Ви предлагаме да спазвате прецизно четирите наложителни интервала за напръскване на дръвчетата. Всяко едно от периодическите пръскания се реализира в друг стадий от календарната година, когато се засилва развиването на разнообразни типове вредители. Тази предварителна защита се постанова и по отношение на заплахата от характерни заболявания, които се появяват при другите метеорологични условия. Основните етапи от годината, подобаващи за напръскване са: 

Зимен – прави се в интервала март-април;Предцъфтежен – през март-април;След разцвет – през месец май;Есенен – в края на листопада.

Какви препарати да употребявате за битка против нездравословни организми и по какъв начин да процедирате? 

Когато избирате препарати за овошки, най-разумно е да потърсите способени препоръки от експерти в региона. С някои от тях се третира освен дървото, а и почвата. Преди да пристъпите към приложимост на защитни препарати наложително се осведомете за техните карантинни периоди, или с други думи – времето, за което веществата, които съдържат, се разпадат до изцяло безвредни съставки. Докато трае този интервал, плодовете не трябва да се употребяват. Затова не е целесъобразно напръскване в интервала на зреене.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР