Отглеждането на куче и котка у дома може да е

...
Отглеждането на куче и котка у дома може да е
Коментари Харесай

Как да отглеждаме едновременно куче и котка

Отглеждането на куче и котка вкъщи може да е доста занимателно, стига животните да съумеят да се спогодят. Стопанинът наложително би трябвало да подкрепи за това съгласие сред пале и писана.

Съжителството на куче и котка в един дом е относително елементарно за реализиране, стига да се следват няколко елементарни стъпки. От голямо значение е отношението на стопанина. Не би трябвало да оставяте животните сами да свикнат едно с друго. Това може да ги стресира и най-вероятно няма да проработи.

Запознаването на животните може да е много рисково, най-много за котката. По-големите кучета гледат на дребното коте като на плячка. Дори и да не са изключително нападателни, кучетата могат да стартират да преследват котката, в случай че я видят да бяга из къщата. Това е в природата им. Поради това е добре процесът да протече с грижа и доста самообладание.

Ако имате котка и желаете да си вземете куче, то най-добре заложете на такова, което е живяло с други котки. По този метод то ще знае своето място и няма да тормози котката и да навлиза в персоналното и пространство.

Вземете поради и обстоятелството, че някои породи кучета са по-предразположени към общуване с други животни.

Ако ли първо сте се сдобили с куче и желаете да си вземете котка, то е добре първо да обърнете внимание на възпитанието на кучето. То би трябвало да се приучи да върви на каишка, както и да стои и да сяда.

 Домашни любимци

В ранните стадии на въвеждането на котката в дома тя би трябвало да се позволява до дребна част от къщата. Така тя ще одобри това пространство като свое и ще се усеща комфортно, а кучето ще има опция да свикне с новата миризма на котка.

В определената стая би трябвало да се обезпечат всички нужни на животното улеснения - храна, вода и пясъчник. Добре е членовете на фамилиите да я посещават постоянно, с цел да свикнат едни с други.

На котката ѝ трябват няколко дни в избраната ѝ зона, преди да бъде публично показана. Кучето се поставя на каишка и се вкарва в стаята. Животните би трябвало да се виждат, само че не и да се приближават.

Не би трябвало да позволявате на кучето да подгони котката. Използвайте командите долу и седни, с цел да го накарате да стои спокойно. Стойте в стаята задоволително дълго, с цел да може котката да свикне с наличието на кучето. Дори тя да не излезе от скривалището си, не насилвайте обстановката. След тази първа среща на кучето и котката в дома и двете животни се награждават с лакомство.

В първите седмици на котката в дома е добре кучето да се държи на каишка. Постепенно увеличавайте времето, което животните прекарват дружно, като по-късно наложително ги награждавайте. Когато животните стартират да привикват едно с друго, свалете каишката на кучето.

Когато то спре да закача котката и тя се почувства сигурна и излезе навън, значи задачата за помиряване е реализирана. Времето, което ще им е нужно да доближат до това обаче, зависи от самите тях. Не би трябвало да се притискат и насилват. Веднъж станат ли другари обаче, кучето и котката ще са такива до края на живота си.

Вижте също: Кои кучета се схващат с котки

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР