Отглеждане на домати кумато – полезните черни домати. Терминът домати

...
Отглеждане на домати кумато – полезните черни домати. Терминът домати
Коментари Харесай

Отглеждане на домати кумато – полезните черни домати

Отглеждане на домати кумато – потребните черни домати. Терминът домати кумато може да ви звучи необичайно, а може и да сте много осведомени с този вид домати. Ако обаче не знаете по какъв начин да ги отглеждате, в този момент ще разгледаме всичко, което би трябвало да знаете за доматите Кумато.

Можете да отглеждате домати кумато, като ги засадите в градината, в кофа или в саксия. И по този начин, да забележим първо:

Какво съставляват доматите кумато?

За тези, които не знаят какво съставляват доматите кумато, тези домати са класифицирани като комерсиално название за някои патентовани доматени хибриди, които са благосъстоятелност на Syngenta.

Доматите кумато имат разнообразни цветове, вариращи от златисто зелено до мрачно кафяво. Обикновено доматите кумато наподобяват все едно не са узрели и също имат малко горчив усет. Но са по-сладки спрямо естествените червени домати заради тяхното наличие на фруктоза.

Те са семейство домати, което има натоварен и достоверен усет с помощта на техния явен и неповторимо дефиниран усет на чувство. Освен това, доматите кумато са твърди, когато вземете поради тяхната текстура.

Те са доста сочни, което ги прави отлични за потребление, когато желаете да приготвите предписания , които са въз основата на домати или когато желаете да приготвите вкусни салати. Хубавото на доматите кумато е, че могат да се употребяват във всякаква степен на зрялост.

Отглеждане на домати кумато – по какъв начин да се оправим сами?

Като се има поради, че това съответно растение е хибрид, който е благосъстоятелност на Syngenta, семената не са елементарно налични даже когато желаете да ги отглеждате. Поне истинските семена са налични единствено за няколко търговски производители, които са изпълнили избрани критерии за развъждане. И които също по този начин са се съгласили да следват откритите насоки по отношение на методите на тяхното развъждане.

Това е по този начин, тъй като компанията изрично заявявя, че не възнамерява да пусне семената за необятната аудитория. Можете обаче да запазите малко семена от доматите кумато, които евентуално купувате от магазин за хранителни артикули, и да засадите семената.

Въпреки това, защото доматите кумато са хибриден вид, не можете да се подсигурява, че семената ще родят домати, които имат характерностите на кумато. Можете да отглеждате своите домати кумато, като следвате някои от методите по-долу:

  • засаждане в градината
  • засаждане в резервоар – кофа или саксия

Отглеждане на домати кумато – засаждане в градината

Това е може би най-хубавият способ за развъждане на вашите домати кумато. Това е по този начин, тъй като засаждането непосредствено в земята е доста продуктивно, което дава рандеман на по-големи плодове.

Друго преимущество на развъждането на домати кумато в градината е, че няма да имате проблем да ги поливате толкоз доста, колкото други способи за развъждане. Трябва да опитате това, в случай че мястото във вашата градина е задоволително огромно за доматите Кумато.

Отглеждане на домати кумато – засаждане в резервоар

Ако нямате задоволително място в градината, можете да засадите вашите домати кумато в огромен съд. Въпреки това ще би трябвало да поливате растението постоянно, тъй като почвата вътре в контейнера изсъхва бързо. Можете да изберете подобаващ чувал, кофа или саксия.

Ще би трябвало обаче да пресадите доматите след 6 до 8 седмици от засаждането в по-благоприятна среда. Защото почвата към този момент няма да има задоволително хранителни субстанции, с цел да помогне на доматите да порастват дейно.

Всеки път, когато желаете да преместите доматите Кумато на друго място, уверете се, че пресаждате по-голяма част от растението. И че деликатно премествате растенията с задоволително почва към корените.

След като приключите с пресаждането, уверете се, че корените са надълбоко покрити с почва. След това можете да употребявате прът или клетка, с цел да може доматите да имат опора.

Основни критерии в развъждането на домати кумато

Доматите са извънредно известни и търсени от съвсем всички. Доматите кумато могат да бъдат обрани в границите на 100 дни, след като ги засадите. Другото хубаво нещо е, че сортът може да се употребява на всяко равнище на зрялост, тъй че не е нужно да чакате, до момента в който узреят изцяло, преди да ги ядете.

Докато домати кумато са лесни за засаждане, те имат потребност от малко повече грижи. Трябва в действителност да сте заинтригуван човек, преди да отглеждате домати кумато. За да отглеждате съвършено тези домати, следните критерии са доста значими:

  • Почвата би трябвало да съдържа огромни количества хранителни субстанции , а също и органични субстанции в доста огромни количества. Можете да добавите торове, които могат да поддържат зеленчуците, в случай че в почвата липсва органична материя.
  • Трябва да се уверите, че рН на почвата е леко киселинно , т.е. сред 6,0 и 6,8, в случай че желаете да получите огромен рандеман.
  • Отглеждайте вашите домати кумато на слънчеви места. В случай, че сте засадили доматите в доста гореща среда, уверете се, че са на място, където могат да получат сянка следобяд. Ако не можете да им осигурите сянка, поливайте постоянно и мулчирайте почвата.
  • Уверете се, че засаждате семената на кумато на разстояние от най-малко 45 см едно от друго. По този метод ще имат задоволително място, когато ги поливате и няма да се конкурират пламенно за запаси като вода, хранителни субстанции и светлина.
  • Доматите кумато покълват бързо сред 5 и 10 дни. Тогава би трябвало да мулчирате, с цел да контролирате плевелите, както и ерозията след две седмици, откакто сте ги засадили.

Доматите кумато са по-вкусни и по-здравословни от елементарните домати!

Въпреки че не е обезпечено, че ще получите рандеман от домати, които ще имат на 100% характерностите на Кумато, хубаво е да пробвате със семена от закупени в магазина домати. Освен отличен усет, доматите кумато съдържат огромно хранително наличие като витамини А, В и С, магнезий и калий. Също по този начин те са с ниско наличие на калории и нямат наситени мазнини или холестерол. Освен това доматите кумато са:

По-богати на антиоксиданти ! Едно от главните изгоди за здравето на доматите кумато са нарасналите равнища на антиоксиданти, изключително ликопен. По-тъмният цвят на Кумато е удостоверение за по-високото му наличие на ликопен, съединяване, за което е известно, че се бори с оксидативния стрес.

Естествено сладки ! Кумато има по-ниско равнище на киселинност, което ги прави естествено по-сладки, без да са нужни изкуствени подобрители. Тази наслада не е просто вкусово преимущество, това също значи, че те могат да допринесат за по-балансирано равнище на кръвната захар спрямо другите сортове домати.

По-високо наличие на минерали ! Натъпкан с калий, магнезий и витамин B6, кумато доматът освен се гордее с впечатляващ хранителен профил, само че също по този начин способства за по-доброто здраве на сърцето.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР