Отец Тодор Тодоров,който днес е именик, отслужи празнична литургия в

...
Отец Тодор Тодоров,който днес е именик, отслужи празнична литургия в
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Поп на кон благослови празнуващите Тодоровден в Хисарско

Отец Тодор Тодоров,който през днешния ден е именик, отслужи празнична литургия в църквата в хисарското село Паничери рано сутринта. След това, яхнал кон и развял расо, ексцентричният духовник благослови конете и ездачите, събрали се на площада. Тази година празникът е проведен от Инициативен комитет с представители общинските съветници на Хисар инж. Пенка Ганева, Васил Пендев и Димитър Нейчев. И тримата старейшини са от Паничери.



„ Това събитие се организира тук от дълги години. Решихме, че ще продължим да го вършим, с цел да предадем традициите на нашите деца, да не стопираме да ги учим да обичат българското и родното “, разяснява пред на БЛИЦ инж. Ганева.



В Паничери кушия нямаше, само че за сметка на това събралата се макар студа аудитория приветства неуморно състезанията за най-нагизден кон, най-хубав ездач, най-красива каруца. За всички участници уредници и спонсори бяха приготвили награди. След това на спонтанната сцена излезе фолклорната група при читалище „ Соколов “ Паничери и женската група при читалище „ Антон Билкин “ Хисар. На хорото се хванаха всички, а веселието продължи през целия ден.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР