Отец Антим, който служи в параклиса Свети Георги Победоносец“ в

...
Отец Антим, който служи в параклиса Свети Георги Победоносец“ в
Коментари Харесай

Растящ камък в Горни Богоров превръща молитви в реалност

Отец Антим, който служи в параклиса „ Свети Георги Победоносец “ в Горни Богоров е безапелационен, че в него има камък, който пораства с времето и е знак на храма. От дълги години той сбъдва молитвите на доста дами, които желаят да станат майки, както и на заболели, които искатда се отърват от тежки заболявания.

Според него, по време на службата за един от най-големите празници – Гергьовден, една майка му споделила, че е родила детенце откакто предходната година се помолила на камъка в храма да стане майка.

Той твърди, че в църквата непрекъснато прииждат заболели хора, молещи се за здраве и не след дълго изпращат благодарствени писма, тъй като молитвите им са се сбъднали.

Според легендата чудодейният камък е донесен от Йерусалим в края на дванадесети век и тогава е бил висок тъкмо един метър.

Към момента той е с размери два метра и 10 сантиметра и не стопира до тук. Той пораства непрекъснато и несъмнено, от научните среди никой не може да каже за какво се случва по този начин и по какъв метод камъкът нараства.

В началото отец Антим също не е вярвал на това, което се случва, само че с времето се убедил, че камъкът в действителност пораства и сбъдва молитвите на хората, които му се помолят.

Църквата „ Свети Георги Победоносец “ в Горни Богоров е известна и с друго знамение, след което в нея потекла лечебна, чудодейна вода. Една от послущниците в храма сънувала Богородица и тя й показала къде в храма има чудодейна вода. Оказало се, че сънят е изцяло правилен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР