Отделете половин час вечерта и сутринта вашите деца ще ахнат

...
Отделете половин час вечерта и сутринта вашите деца ще ахнат
Коментари Харесай

Сладкиш със смокини и ядки

Отделете половин час вечерта и сутринта вашите деца ще ахнат от изненада!

Необходими Продукти

● сладко - 200 г от смокини
● мед - 3 с.л.
● пудинг - 1 пакет
● яйца - 2 бр.
● захар - 80 г
● ядки - 1 шепа (орехи, лешници, бадеми)
● прясно мляко - 500 мл
● брашно - 100 г
● желатин - 1 пакетче
● какао - 1 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● масло - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

За тестото се разрушават жълтъците, захарта и 2 с.л. топла вода до побеляване. Добавяте брашното и разбърквате още веднъж - получава се доста гъста каша, съвсем тесто. Разбивате белтъците на корав сняг и ги добавяте към сместа, като бъркате деликатно, на ръка, не с миксер.

Слагате какаото и ванилията, разбърквате още 2-3 пъти и изсипвате във форма за кекс с омазнени и посипани с брашно стени.

Използвайте по-малка форма, с цел да не стане тестото прекомерно фино, моята е с широчина 12 см на дължина 22 см. Пече се към 12 минути на 200 градуса във фурната.

След това слагате желатина в чашка с вода и го оставяте да набъбне. Разтопявате го на водна баня и го оставяте встрани.

Слагате млякото да се стопли на котлона и в него добавяте пудинга, авансово разперен в 2-3 с.л. вода или мляко и 2 с.л. мед.

Разбърквате, до момента в който кремчето се сгъсти и с цел да бъде задоволително плътно, най-после добавяте и половината желатин. Изливате върху изпечения блат и оставяте за няколко минути да се охлади.

Сладкото от смокини загрявате в тиган дружно с 1 с.л. мед и 1/2 ч.ч. вода и малко масло. Бъркате 2-3 минути, добавяте желатина и деликатно изливате върху сладкиша. Редите сурови ядки. Ядките може и да са авансово запечени на изсъхнал тиган.

Така ароматът им ще е доста по-силен, само че и се губят част от потребните им качества. Поднася се след най-малко 2-3 часа, с цел да стегне добре. Аз го върша вечер и за закуска плодовият сладкиш е подготвен.

Сладкишът със смокини и ядки е доста сполучив.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР