Отделението по съдебна медицина ще преустанови работа заради невъзможността да

...
Отделението по съдебна медицина ще преустанови работа заради невъзможността да
Коментари Харесай

Моргата в Бургас прелива от трупове на бежанци, лекарите със спешен апел към властите

Отделението по правосъдна медицина ще прекрати работа поради невъзможността да се правят аутопсии – пространствата преливат от трупове на бежанци. Обстановката е сериозна, сигнализират сътрудници на правосъдните лекари, написа Флагман.

Особено по Великденските празници са били запълнени всички камери и хладилната стая – поради непрекъснато идващата трупна кола за спешна помощ и със случаи от произшествия.
Само в събота имаше четири нещастни случая, а серията продължи и в неделя. Отделно от това нощес с ескорт на 4 РУ-Бургас са докарани нови три натрупа на бежанци, открити премръзнали край Средец.

Така единствено бегълците от Близкия изток и Африка стават 8. Едновременно с това имаме към този момент и двама умряли украинци от естествена гибел. Ако Окръжна и Апелативна прокуратури в Бургас не реагират съответно и не ускорят издаването на постановления за служебни погребения на телата, от на следващия ден правосъдният доктор Галина Милева ще прекрати работа.

Снощи доктор Милева е поискала подпомагане от шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Днес се чака тя да се срещне с апелативния прокурор Любомир Петров, както и с регионалния шеф Стойко Танков.

Заети са всичките места в двете камери, а в хладилната стая, която е с потенциал до 15 тела, към този момент са над 25.

Проблемът е, че Прокуратурата изчаква да се разпознават хора без документи за идентичност, от които се взема и ДНК за разбор, а не се има поради, че няма по какъв начин да бъде сравняван произходът.

Ще става още по-сложно и с украинските жители, които си отиват от естествена гибел у нас, а няма по какъв начин да бъдат върнати в родината. Решението на управляващите не търпи отсрочване. Температурата на атмосферния въздух се повишава, а оборудването не може да издържи на това натоварване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР