Отделението по ортопедия и травматология на УМБАЛ Бургас претърпя пълна

...
Отделението по ортопедия и травматология на УМБАЛ Бургас претърпя пълна
Коментари Харесай

Ортопедията на УМБАЛ Бургас претърпя пълна промяна

Отделението по ортопедия и травматология на УМБАЛ Бургас претърпя цялостна смяна и към този момент предлага доста по-добри битови условия на своите пациенти. Извършен е главен ремонт на санитарните възли, актуализирани са стаите, заменени са вътрешни  дограми и порти. Болничните кревати също са заменени, а пространствата сред тях са отделени със пердета за усамотение на болните. Поставени са и специфични шини, които спомагат за изправянето и раздвижването на оперирани пациенти.

Ремонтът е изработен напълно със средства и непринуден труд от донори. Повечето от тях са признателни пациенти, които дължат възобновяване си напълно на лекарите на УМБАЛ Бургас. Бивши пациенти, измежду които юристи, лекари, общински съветници, предложили да провеждат бригада и да почистят отделението с лед ремонта и в действителност го създали в един от почивните дни.

Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас бележи растеж на пациентите в последната 2017г. Повече от 400 нови пациенти са предпочели да се оперират тук спрямо 2016 година През зимните месеци отделението работеше  с цялостна натовареност, а дежурният кабинет приемаше  по над 30 пациенти дневно.

Наред с увеличената активност, се усили и броят на експертите, което разрешава по-всеобхватна помощ за пациентите. Изработена е стратегия за образование на специализантите  за квалификации в страната и клиники в чужбина. " Последното образование, на което участваха двама от сътрудниците, беше в  ортопедична  клиника в Италия, в която се правят близо 100 интервенции на седмица ", заяви началникът на отделението доктор Стоян Христов. Други двама сътрудници са записани за образование, водено от доктор Слонго - водещ ортопед в Инселшпитал, Берн ", добави доктор Христов. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР