Отделението по неврология на УМБАЛ Пълмед- получи златен статут в

...
Отделението по неврология на УМБАЛ Пълмед- получи златен статут в
Коментари Харесай

Неврологията на УМБАЛ „Пълмед“ получи златен статут в борбата с инсулта

Отделението по неврология на УМБАЛ „ Пълмед- получи златен статут в битката с инсулта от самодейността Angels на Европейската организация по инсулт ESO – EAST, оповестиха от лечебното заведение.

Престижното отличие се дава на клиники и центрове от целия свят, които поставят непроменяемо високи критерии в лекуването и грижите за пациентите с мозъчен инсулт.

„ За нас е чест болница „ Пълмед “ и Отделението по неврология да получат високото отличие „ Златен статут “ от премиите Angels на Европейската организация по инсулт. Това е самопризнание за напъните, които целият ни екип поставя при лекуването на нашите пациенти. Същевременно то слага пред нас още по-високи условия за неотложно внедряване на положителните практики за усъвършенстване на предварителната защита и лечението за всеки пациент с инсулт “, разяснява началникът на отделението доктор Юлия Костадинова. Тя акцентира, че в този момент упоритостта на екипа е болничното заведение да покрие условията и в идващите две категории – платинен и диамантен статут.

Angels е световен план, който цели възстановяване на лекуването при пациенти с исхемичен мозъчен инсулт, иницииран преди осем години.

Една от дилемите на самодейността е поддържане на указател (RES-Q) посредством събиране и ръководство на данни за пациенти с исхемичен инсулт от лечебни заведения по целия свят. Тази информация се употребява за възстановяване на лекуването на пациенти с инсулт на всеки стадий посредством създаване на точни рекомендации, осъществяване на курсове за образование на здравните чиновници и симулации в действително време.

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР