Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София

...
Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София
Коментари Харесай

САЩ официално ни предложи договор за осем изтребителя F-16

Отделът за военно съдействие към Посолството на Съединени американски щати в София публично показа през днешния ден на българското Министерство на защитата предложениe за подписване на контракт, съдържащо вероятно съглашение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и обвързваните с него системи за дълготрайна употреба и поддръжка, както и цялостна подготовка на водачи и спомагателен личен състав. Това оповестиха от посолството на Съединени американски щати у нас.
" Посолството употребява опцията да изрази задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови специалисти, които подсигуряваха, че предлагането за подписване на контракт е съобразено в най-голяма степен с условията на Българските военновъздушни сили ", се споделя още в позицията на американските дипломати. " Съединените щати чакат завършването на този контракт с държавното управление на България в сходство с българските процедурни условия ", приключва позицията на формален Вашингтон. 
напомня, че по-рано през юни вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов съобщи, че оптималната сума, която България може да си разреши да заплати за американските изтребители F-16, е 2 милиарда лв..
" Няма да режем нито от броя, нито от качествата на самолета ", безапелационен бе Каракачанов. Той посочи, че гласуваната от Конгреса на Съединени американски щати финансова рамка (за 8 многоцелеви изтребителя F-16 Block-70 на стойност над 1.6 милиарда $ - бел. ред.), е разрешението, което той дава на американското държавно управление като таван, а не е сумата, на която да бъде подписан договорът с България.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР