Отделът за вътрешен контрол на МВР и прокуратурата в Република

...
Отделът за вътрешен контрол на МВР и прокуратурата в Република
Коментари Харесай

20 евро на пътник: Скандал на македонското ГКПП Блаце

Отделът за вътрешен надзор на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в Република Северна Македония интензивно работят от нощес по изясняване на случай на рушвет за полицейски чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Блаце, оповестиха от вътрешното министерство в страната. 

Сигналът идва от  видео, излъчено през вчерашния ден от албанската телевизия Клан, на което шеф промяна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Блаце е сниман да взима рушвет от 120 евро от албански жители, преминаващи границата.



Журналистът на телевизия Клан, в ролята на пасажер, заплаща сумата, с цел да бъдат пропуснати в Република Северна Македония, без инспекция шестима албански жители. Телевизията се заема със случая, откакто с нея се свърза албански туроператор с изказванието, че му се постанова на Граничен контролно-пропусквателен пункт Блаце да заплаща за нещо, което трябвало да е безвъзмездна услуга, и че на ден от време на време оставят на пункта по 500 до 700 евро на МПС.

„ Тарифата за всеки пасажер беше 50 евро, само че в този момент падна на 20 евро. За всеки човек. Возя по 20-30 пасажера. За всеки пасажер би трябвало да се заплащат по 20 евро “, разкрива предприемачът за ТВ Клан, представена от македонските медии.

От Министерство на вътрешните работи дават обещание повече информация откакто изяснят случая и глобяват причинителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР