Отдавна се рекламира, че 10 000 крачки на ден са

...
Отдавна се рекламира, че 10 000 крачки на ден са
Коментари Харесай

По-малко от 5000 крачки на ден са достатъчни за добро здраве

Отдавна се популяризира, че 10 000 крачки дневно са магическото число, от което се нуждаете, с цел да останете във форма и здрави - само че ново изследване демонстрира, че по-малко от 5 000 може да са задоволителни, с цел да видите изгода.

Анализът на повече от 226 000 души по света сподели, че 4000 са задоволителни, с цел да стартират да понижават риска от преждевременна гибел по каквато и да е причина, написа BBC.

Малко над 2300 са нужни, с цел да са от изгода за сърцето и кръвоносните съдове. Колкото повече вършиме, толкоз повече изгоди за здравето се виждат, споделиха откривателите.

Всеки спомагателни 1000 стъпки над 4000 понижават риска от ранна гибел с 15% до 20 000 стъпки. Екипът от Медицинския университет в Лодз в Полша и Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс в Съединени американски щати разкрили, че изгодите от ходенето се ползват за всички полове и възрасти, без значение къде живеят.  Най-големите изгоди обаче са следени измежду хората под 60 години.

Проф. Мачей Банах от университета в Лодз е на мнение, че до момента в който броят на актуалните медикаменти за лекуване пораства, те не са единственият отговор.  " Вярвам, че постоянно би трябвало да подчертаваме, че измененията в метода на живот, в това число диетата и упражненията, които бяха основният воин на нашия разбор, могат да бъдат най-малко толкоз или даже повече ефикасни за понижаване на сърдечно-съдовия риск и удължение на живота “, сподели той.  

Разходката до магазините, вместо да шофирате, или слизането от рейса няколко спирки по-рано може да е задоволително, с цел да измененията нещата. Според данни на Световната здравна организация незадоволителната физическа интензивност е причина за 3,2 милиона смъртни случая всяка година – четвъртата най-честа причина в света.

Хъни Файн, персонален треньор и инструктор за международната фитнес компания Barry`s, натъртва на проблемите, които идват от прекомерното седене.  " Това може да забави метаболизма ви и да повлияе на растежа и силата на мускулите, което може да аргументи болки “, споделя тя пред BBC.  " Прекалено дългото седене също може да аргументи всевъзможни проблеми с гърба, откриваме това постоянно при хора с офис работа, че гърбовете им са непрекъснато сложени в с напрежение свито състояние, което предизвиква доста повече проблеми по-късно в живота. “

Тя изяснява смисъла на термогенезата без физическа интензивност - известна още като Neat, " което с елементарни думи е всичко, което вършим, което употребява сила и изгаря калории ".  " Задачи като стоене, носене на покупки, миене на подове, мотаене, крачене, до момента в който приказваме по телефона – това са всички дребни неща, които ни вършат по-активни, които ни оказват помощ да изгаряме калории по-ефективно “, сподели тя и изяснява смисъла на термогенезата без физическа интензивност - известна още като Neat, " което с елементарни думи е всичко, което вършим, което употребява сила и изгаря калории ".

Според нея макар че прибавянето на постоянни разходки в живота ви може да е плашещо, премиите са страхотни, когато става въпрос за вашето здраве.

" Ходенето може да намали кръвното ви налягане, да укрепи мускулите ви, с цел да отбрани костите ви, може да увеличи енергийните равнища, както и да ви даде ендорфини и може да ви помогне да поддържате здравословно тегло дружно със здравословното хранене “, споделя тя.

Други преимущества включват възстановяване на вашето психологично здраве и значимо време надалеч от екрани и други разсейващи фактори. Ходенето е уместно за " съвсем всеки ", тъй като е едва влияние и е елементарно за ставите и мускулите, добави тя. 

Ето и най-хубавите препоръки за вървене от персонален треньор:

1.    Вървете до гарата/метростанцията, а не отивайте с рейс или кола

2.    Ако работите на бюро, задайте ежечасни напомняния да ставате и да се движите

3.    Ако сте бременна, ходенето е най-хубавият тип извършения

4.    Правете 30-минутна разходка всеки ден, слушайки подкаст

5.    Разходете се с другари в парка или по горски пътеки и разходете кучето, в случай че имате такова

Започнете с малко - 10-минутна разходка от спирката до офиса, може елементарно да се усили до 20-минутна разходка в парка и най-после 30-минутна разходка из града, поучава треньорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР