Отдавна е доказано научно, че закуската е важно хранене, което

...
Отдавна е доказано научно, че закуската е важно хранене, което
Коментари Харесай

Черен списък с храните, които диетолозите забраняват за закуска

Отдавна е потвърдено научно, че закуската е значимо хранене, което фрапантно снижава заплахата от появяването на диабет, инфаркт и усъвършенства концентрацията през целия ден. Тези, които закусват постоянно, поддържат здравословно тегло. Много обаче зависи от това каква храна си приготвяте за закуска. Например диетолозите поучават да се отстранен сладкишите, модифицираните меса и соковете, наред с други неща.

1. Сладка зърнена закуска
Това са най-здравословните закуски, които би трябвало да хапвате заран
Всеки знае, че най-важното ястие от деня е закуската. Изборът на първото хранене след ставане дава на организма ни нужната мощ и...
Прочети повече
Както диетологът Кели Макгрейн изясни, в случай че започнете деня с купа зърнена закуска, ще почувствате апетит доста бързо след хранене. Факт е, че множеството зърнени храни са създадени с рафинирано брашно, тъй че те на практика нямат фибри. Освен това, те имат малко протеини, само че високо наличие на захар.

2. Колбаси и други модифицирани меса

Според диетоложката Роксана Ехсани това не е най-питателната храна за закуска. Например, саламите имат натрий в остатък, който може да увеличи кръвното, както и наситени мазнини, които не са целесъобразни за сърцето и кръвоносните съдове. Експертът акцентира, че потреблението на модифицирано месо е обвързвана с нараснал риск от появяването на рак и хронични болести.

3. Пшеничен самун

Както диетологът Доун Джаксън Блатнър уточни, пшеничният самун не значи „ пълнозърнест “. Според него, доста хора се заблуждават, като са уверени в изгодите от пшеничния самун. " Белият самун има негативен резултат върху кръвната захар и равнищата на сила, като първо ги покачва фрапантно, а по-късно ги понижава фрапантно. Най-добрият избор е пълнозърнест самун, който може да послужи за основа за тост с авокадо. И не забравяйте да консумирате и протеин по време на закуската “ поучава той.
Закуски за сила преди и след подготовка
Закуските за сила преди и след подготовка са значими за всеки, които обича да тренира заран, по време на обедната си отмора или към този момент...
Прочети повече
4. Ароматизирани кафе питиета и сокове

Повечето ароматизирани кафе питиета са с високо наличие на калории и захар без съвсем никакви други хранителни субстанции, сподели диетологът Маги Михалчик. Вместо такива питиета тя поучава да си приготвите натурално кафе вкъщи, като към него добавите мед, банан и бадемово масло.

Експертите също предлагат да се ядат единствено прясно изцедени сокове за закуска, като се заобикалят вариантите да са закупени от магазина. Според диетолозите, последните съдържат прекалено много захар, което може да бъде изключително рисково за хората с диабет.

5. Кексчета

Тези печени артикули имат доста калории, наситени мазнини и захар. В мъфините има малко протеини, тъй че те няма да могат да обезпечат на тялото задоволеност за дълго време, допълват диетолозите.
3 здравословни закуски за възпитаници
Всяка майка желае да изпрати детето си на учебно заведение нахранено, радостно и преливащо от жизнеспособност и сила. И всяка майка се пробва да разно...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР