Отчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден и

...
Отчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден и
Коментари Харесай

Мярка: Безплатен буферен паркинг за всеки, който използва градския транспорт утре в София

Отчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния ден – 10 декември, Столичната община вкарва безвъзмездни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и употребява градския превоз. Това оповестиха от пресценътра на Столична община. 
Продължава осъществяването на изключителни инспекции на източници на замърсяване, допълниха оттова. 
" Призоваваме жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на различно отопление.
Столичната община продължава да следи настоящата конюнктура и има подготвеност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да вкара „ зелен билет “.
На уеб страницата https://air.sofia.bg всички жители могат да наблюдават в действително време измерваните стойностите на фини прахови частици, прогнозите за идващите дни, както и спомагателните ограниченията, които Столична община вкарва, в дните с по-високи равнища на замърсяване.
От началото на декември работи и особено мобилно приложение, което известява за подхванатите ограничения при нараснала централизация на ФПЧ. SofiAir може да се смъкна и употребява на телефони с Android и iOS операционни системи.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР