Отчисленията към бюджета от дивидента на държавните компании да съставляват

...
Отчисленията към бюджета от дивидента на държавните компании да съставляват
Коментари Харесай

Отчисленията към бюджета от дивидента на държавните компании ще съставляват 100, а не 50%

Отчисленията към бюджета от дивидента на държавните компании да съставляват 100%, а не 50%, одобри още Министерски съвет на днешното си изключително съвещание. Отчисленията би трябвало да се преведат до 30 юни.

За нарастването на тол таксите Асен Василев подсети, че има решение на служебния кабинет то да влезе в действие от 1 юли. ”Има преписка от компания “Капш ” – оператор на системата, която е споделила, че в случай че има решение да не се подвигат, би трябвало да им кажемпоне 45 дни по-рано - нещо, което служебният кабинет не е направил. И даже сега да имаме предпочитание, нямаме техническата опция да не вдигнем таксите от 1 юли ”, разясни Асен Василев.

Това е единствено една от ограниченията за компенсиране на недостига в бюджета, съобщи Асен Василав.

Част от фирмите са изключени от условието за 100% погашение на дивидента, посочи той.

По думите му има една специфичност, обвързвана с дивидента, който би трябвало да внесе Българският енергиен холдинг. През февруари той е отчел облага за предходната година 1 милиарда 588 млн. лв., колкото следва да внесе.

Два месеца по-късно БЕХ е разгласил нов доклад, съгласно който облагата му е 640 млн. лева, което Василев дефинира като притеснително.

Затова са назначени инспекции, а БЕХ ще би трябвало да изплати като дял 1 милиарда 588 млн. лв., колкото е била в началото регистрираната облага.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР