Отчетно-изборно събрание на Литературен клуб „Христо Ботев“ при Народно читалище

...
Отчетно-изборно събрание на Литературен клуб „Христо Ботев“ при Народно читалище
Коментари Харесай

Литературният клуб в Мездра отчете своята дейност през последните три години и си избра ръководство /снимки/

Отчетно-изборно заседание на Литературен клуб „ Христо Ботев “ при Народно читалище „ Просвета 1925 “ се организира в Мездра, оповестиха от общината. На него беше регистрирана активността на клуба през миналия тригодишен интервал и беше определено управление на креативната групировка.
В началото, със ставане на крайници и едноминутно безмълвие, присъстващите уважиха паметта на доайена на литературния клуб - доктор п. н. Мария Цоцова-Додова, която си отиде от този свят през м. март 2019 година в далечна Никарагуа.
В доклада ръководителят на клуба Светла Дамяновска показа деянията, проведени през интервала октомври 2018 година - октомври 2021 година, участията и извоюваните награди от негови членове в интернационалните, национални и районни състезания, издадените книги и изявления на мездренски създатели в националния и локалния щемпел.
От доклада стана ясно, че през последните три години Литературен клуб „ Христо Ботев “ е провел 19 четения и креативен срещи със сродни организации, а трима негови членове са взели участие в литературни четения в други градове. Същевременно локалните поети и белетристи за завоювали повече от 30 награди в състезания на интернационално, национално и районно равнище. Организирани са 12 министър председатели на новоиздадени стихосбирки, романи, сборници с разкази и журналистика и 4 креативен вечери. През отчетния интервал мездренските създатели са издали 15 нови книги и са разгласили над 150 свои произведения в националния, районния и локалния щемпел.
„ Големият брой изявления в национални периодически издания и сборници демонстрира, че равнището на нашите създатели е високо и творбите им имат нужните качества, с цел да се преборят в нелеката конкуренция “, сподели в умозаключение Дамяновска. Както проличава от доклада, за сметка на ограничавания брой мероприятия заради пандемията от Covid-19, издаването на нови книги, множеството изявления, присъединяване в състезания и завоюваните награди демонстрират, че клубният живот не е западнал и, макар изолацията и рестриктивните мерки, будните и надарени литературни дейци работят, не престават да се развиват и осъществят.”
От името на читалищното настоятелство ръководителят на НЧ „ Просвета 1925 “ Валентин Вълчев благодари на членовете ма литературния клуб за тяхната дейна активност и им пожела нови креативен триумфи.
За ръководител на клуба беше избрана отново Светла Дамяновска. В управлението, което е с 3-годишен мандат, влязоха също Павлина Русева - секретар и член - Рени Митева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР