Отчет ще дам, когато мине съответната командировка. Така лаконично отговори

...
Отчет ще дам, когато мине съответната командировка. Така лаконично отговори
Коментари Харесай

Денков за посещението в САЩ: Отчет ще дам като се върна

Отчет ще дам, когато мине съответната командировка. Така сбито отговори министър председателят Николай Денков на въпрос за идното си посещаване в Съединени американски щати. Той бе предизвикан по време на парламентарния надзор от Костадин Костадинов от „ Възраждане “, който изиска информация за идните срещи по време на бъдещата „ екскурзия “.

„ Официалното пътешестване на един министър-председател в партньорска страна не може да се назова екскурзия. Това е опит за операция. Едно от отговорностите на министър-председателите е да търсят поддръжка, да показват по подобаващ метод целите и резултатите от управническата стратегия на държавното управление. Това е освен право и опция, само че и обвързване на един министър председател “, сподели за подготвяната аудиенция Денков.

Премиерът описа за срещата на Европейски Съюз в Брюксел, на която са обсъждани и конфликтът сред Израел и Палестина и земеделските митинги.

Отпуснати са 2 милиарда евро за понижаване на мигрантския напън, част от тях ще се насочат към България.

В двустранни срещи Денков е търсил още веднъж поддръжка за приемането ни в Шенген и еврозоната – главно от „ по-консервативни по отношение на разширението страни – северните, Германия и Нидерландия “. Във всички диалози имаше схващане за напредъка на България и това, че би трябвало да сме част от еврозоната и шенгенското пространство. Председателят на комисията Урсула фон дер Лайен ясно изрази тази позиция на равнище Европейски Съюз, регистрира акад. Денков по пвреме на блиц контрола в Народно събрание.

,
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР