Отборите на Рома и Фейенорд ще определят първия шампион в

...
Отборите на Рома и Фейенорд ще определят първия шампион в
Коментари Харесай

Лигата на конференциите ще има своя първи шампион

Отборите на Рома и Фейенорд ще дефинират първия първенец в Лигата на конференциите. Финалът в новосъздадения шампионат под егидата на УЕФА ще се организира довечера в столицата на Албания - Тирана. Двубоят ще може да наблюдавате директно в ефира на MAX Sport 3 от 22:00 часа.

„ Джалоросите “ започнаха своето присъединяване в шампионата в група с българския ЦСКА. Въпреки че изпитаха някои компликации, най-много против норвежкия Бодьо/Глимт, италианците съумяха да излязат като водачи от групата.

На осминафиналите в конкуренцията бе отстранен Витес след победа с 1:0 в Нидерландия и еднакъв 1:1 в Рим, с цел да се стигне до четвъртфинал, където Рома най-накрая съумя да пречупи неуместния Бодьо. На полуфинал пък бе отхвърлен различен от любимците за трофея – Лестър. Едно попадение на Тами Ейбрахам с глава стигна на „ вълците “ да отстранят „ лисиците “ след равенството 1:1 на „ Кинг Пауър Стейдиъм “.

Тимът на Жозе Моуриньо не изпрати допустимо най-хубавия сезон в италианската Серия А, завършвайки на шеста позиция, място зад градския противник Лацио. Трофеят от Лигата на конференциите може да донесе доста добавена стойност за цялата акция на римския отбор.

По сходство на своя противник, Фейенорд също не изпраща допустимо най-хубавата си акция в нидерландската Ередивизи. Тимът от Ротердам приключи на трета позиция, с цели 12 точки зад първенеца Аякс и 10 зад подгласника ПСВ Айндховен.

Момчетата на Арне Слот нямаха усложнения в групите на Лигата на конференциите, като излязоха с 14 точки и лидерската позиция на осминафинал.

При останали 16 отбора, Фейенорд имаше добър чоп, срещайки сръбския гранд Партизан, който бе победен с общ резултат 8:3. Четвъртфиналите предложиха Славия Прага, като чешкият първенец съумя да стигне до 3:3 в добавеното време в Ротердам, само че на реванша отборът от река Маас завоюва с 3:1 и доближи полуфиналите в най-новия шампионат на УЕФА.

Последният отстранен отбор от Фейенорд преди финала пък бе един от любимците в шампионата – Олимпик Марсилия. Нидерландците завоюваха в същинска голова фиеста с 3:2 на „ Де Кайп “, а на „ Велодром “ удържаха бойко 0:0, с цел да завоюват своя билет за Тирана.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР