Отборите на Локомотив 1929 (София), ЦПВК (София), ЦСКА, ВАСК (София),

...
Отборите на Локомотив 1929 (София), ЦПВК (София), ЦСКА, ВАСК (София),
Коментари Харесай

Ясни първите шест финалисти при прекадетките U16

Отборите на Локомотив 1929 (София), ЦПВК (София), ЦСКА, ВАСК (София), Марица (Пловдив) и Казанлък се класираха непосредствено за присъединяване в държавните финали по волейбол на България за прекадетки (състезателки родени 2005/2006 година). Шестте отбора завоюваха първото място в своите квалификационни шампионати, които се организираха в София, Етрополе, Пловдив, Пазарджик и Казанлък. По правилник единствено първенците взимат директна квота за разногласието за купата.

На държавните финали за прекадетки вземат участие 12 отбора. Останалите шест места ще бъдат попълнени след спомагателни квалификации. Вторите и третите в миналите квалификационните шампионати ще образуват три нови групи по четири отбора. От тях първите два в класирането на всяка група ще се класират за финали.

Група А се организира в София с хазаин Локомотив, с присъединяване още на Дунав (Русе), Марек (Дупница) и Кирково. Волейболистките на домакините с откроиха над всички с три чисти победи и не престават на финали. Втори се подреди отборът на Марек, трети е Кирково, като те не престават битката на спомагателни квалификации. Дунав отпада от по-нататъшна битка.





Група Б се организира в Пловдив с хазаин Марица, с присъединяване още на Раковски (Димитровград) и Бдин Вида (Видин). Домакините и тук нямаха проблеми, като се постановиха чисто над противниците и взеха първото място. Отборите на Видин и Димитровград не престават на спомагателни квалификации.





Група В се организира в Пазарджик , с хазаин ВК Хебър, с присъединяване още на ВАСК, Перун (Варна) и Спартак (Плевен). Представителките на ВАСК взеха първото място след служебна победа над Хебър и се класираха за финали. Домакините и отборът на Варна ще минат през спомагателни квалификации. Плевенският Спартак отпада.





Група Г се организира в Етрополе, с присъединяване още на ЦПВК и Берое (Стара Загора). Уникално състояние се получи в този шампионат, като волейболистките на ЦПВК зяха абсолютния водач за първото място. Столичанки записаха две победи над противниците, като не позволиха повече от 11 точки на гейм. Съставите на Берое и Етрополе не престават на спомагателни квалификации.





Група Д се организира в Казанлък, с присъединяване още на Звезди 94, ЙЕБ (Шумен) и Велбъжд (Кюстендил). В тази група имаше най-драматично развиване, като в спор за първото домакините надиграха Звезди 94 с 3:2 гейма и се класираха за финали, а звездите ще минат през квалификации. В спор кой ще продължи и кой ще отпадне, волейболистките на ЙЕБ (Шумен) се постановиха след петгеймова борба над Велбъжд с 3:2 и не престават на квалификации, а отборът на Кюстендил отпада от по-нататъшна битка.




Група Е се организира в София , с хазаин БК Барутов, с присъединяване още на ЦСКА и Тони спорт (Берковица). Представителките на „ алените “ станаха първи с две победи. Съставът Тони спорт е втори, а домакините останаха трети. Двата отбора не престават на спомагателни квалификации.





BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР