Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят при в най-големия

...
Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят при в най-големия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 3:0 Манчестър Юнайтед, Мане оформи класиката

Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед играят при в най-големия мач в Англия. Луис Диас откри още в петата, а Мохамед Салах удвои в 22-ата минута. Садио Мане оформи класическия резултат в 68-ата минута. Сблъсъкът на „ Анфийлд “ може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

За Ливърпул на вратата започва Алисон, а пред него в отбраната работят Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк, Жоел Матип и Андрю Робъртсън. Тримата в халфовата линия са Тиаго Алкантара, Фабиньо и капитанът Джордан Хендерсън, а в офанзивата водят Луис Диас, Садио Мане и Мохамед Салах.

Рангник залага на Давид Де Хеа на вратата. В отбраната са сложени трима централни бранители - Фил Джоунс, Хари Магуайър и Виктор Линдельоф. В средата на терена работят Неманя Матич и Пол Погба, а на фланговете - Диого Далот и Аарън Уан-Бисака. В предни позиции пък са Бруно Фернандеш, Маркъс Рашфорд и Антъни Еланга.

Мачът, който е от 30-ия кръг на Висшата лига, се обрисува като следващото тежко тестване за Ливърпул по пътя към купата. Тимът на Юрген Клоп изостава единствено на точка от Манчестър Сити и всяка неточност до края на сезона може да бъде съдбовна. Битката с „ жителите “ се обрисува да е безмилостна. Наред с това мърсисайдци са финалисти в шампионата за ФА Къп и на полуфинал в Шампионската лига, а към този момент завоюваха Купата на Лигата. Това значи, че Ливърпул може да запише невиждан куадрупъл.

За начало Салах и компания би трябвало да се оправят с „ алените дяволи “, които още се надяват на място в топ 4. Манчестър Юнайтед завоюва дуела си през уикенда, който бе против последния в класирането Норич. Кристиано Роналдо записа 60-и хеттрик в славната си кариера. Той обаче няма да играе довечера поради нещастието, обвързвана със гибелта на едното от двете му новородени деца в понеделник. Мениджърът Ралф Рангник не може да разчита още на контузените Рафаел Варан, Люк Шоу, Скот Мактоминей, Фред и Единсон Кавани, до момента в който Мейсън Грийнууд продължава да е отвън състава заради нефутболни аргументи.

В същото време Ливърпул е под пара, откакто победи Сити на полуфинал за Купата с 3:2. Мениджърът Юрген Клоп няма никакви проблеми с контузени и осъдени футболисти.

Играчите на Юнайтед надали желаят да се сещат за последния си дуел с Ливърпул. През октомври мърсисайдци ги разпиляха на „ Олд Трафорд “. Още през първото полувреме гостите имаха преднина от четири гола, а през втората част се смилиха над съперника си и прибавиха единствено още един, с цел да оформи крайното 0:5.

„ Червените дяволи “ са и без победа на „ Анфийлд “ от 2016 година, само че три от последните им пет конфликта в Ливърпул приключиха с нулево реми. 0:0 бе резултатът от последното посещение на Манчестър Юнайтед на „ Анфийлд “.

/ /

Ливърпул започва срещата доста мощно и откри резултата още в петата минута след чудесна офанзива. Капитанът Джордан Хендерсън комбинира със Садио Мане, който незабавно даде извеждащ пас отдясно за Мохамед Салах. Египтянинът напредна на скорост, стигна до наказателното поле и центрира, а Луис Диас беше изтърван и от границата на вратарското поле не остави шансове на Давид Де Хеа за 1:0.

Our 400th goal at Anfield under Jürgen Klopp
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР