Отборите на Левски и ЦСКА дадоха съвместна извънредна пресконференция преди

...
Отборите на Левски и ЦСКА дадоха съвместна извънредна пресконференция преди
Коментари Харесай

Левски и ЦСКА си пожелаха пълни трибуни във финала на Купата на България по баскетбол

Отборите на Левски и ЦСКА дадоха взаимна изключителна конференция преди утрешния край сред двата отбора в шампионата за Купата на България по баскетбол.

, а от управлението и на двата отбора си пожелаха цялостни трибуни.

" Аз съм доста удовлетворен, тъй като когато се роди тази концепция, знаехме, че има огромни опасности и можем да бъдем подложени на критика. Затова, че равнището на нашия баскетбол очевидно не е дорасъл " Арена София " да е естрада на подобен шампионат като Купата на България. Аз съм прелестно сюрпризиран от посещаемостта и от атмосферата. Причина за това е изравнената класа на тимовете. Дори една разколебана игра през първото полувреме на тима на Ямбол не може да замъгли доста мощното показване от всички и завладяващите дуели. Безкрайно съм благополучен, че Левски е на този край. Ако при започване на сезона някой е вярвал, че Левски и ЦСКА ще бъдат на финала за Купата, през март никой не е вярвал. Ние си поставихме доста висока цел - да запазим тима, тъй като имахме ангажимент към хора, които са защитавали Левски. Едно преустановяване присъединяване на Левски оттук насетне ще бъде пагубно във всяко едно отношение. Целта беше да оцеляваме. Имахме низ от позитивни съвпадения. С по-скромни благоприятни условия направихме тим и това е голяма премия за всички. Утре излизаме за победа и считам, че имаме своите шансове. Разчитаме на медиите тази конференция да помогне черешката на тортата в шампионата да бъде забелязана онлайн от повече хора ", съобщи президентът на " сините " Константин Папазов.

" Благодарим на управлението на залата за положените старания този баскетболен празник да се получи. Положихме големия старания, тъй като беше предизвикателство да се върне софийската аудитория в единствената зала, която може да одобри съревнование от подобен сан. Залата е доста огромна и ние знаехме, че не можем да я напълним. Много хора споделиха, че сме луди. Ние казахме " добре, дано да сме луди ". Не сме го правили с финансова полза, макар че в този момент мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това демонстрира, че баскетболът може да бъде печеливш ", показа членът на УС на " алените " Александър Чакмаков ".



Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски също се причисли към апелите за цялостни трибуни и изрази удовлетворение, че точно Левски ще бъде техен противник в разногласието за трофея.

" Смисълът на тази конференция е идното събитие – край сред Левски и ЦСКА в най-голямата и най-красива зала в България, да стигне до оптимално доста хора. Имаме за цел да притеглим оптимално доста почитатели. Решихме, че би трябвало да го създадем в името на тези хора. От една страна е нашата продукция. Важно е какъв баскетбол играем. Трябва да работим дружно, да вършим артикул. Не би трябвало да приказваме отрицателно. Зависим от този артикул. Ако сме умни, а се надявам да сме умни, би трябвало да вършим артикул. Критиките и абсурдът се употребяват повече, не ми харесва това. Призивът ми е да напълним залата. Да, да я напълним. Призовавам на следващия ден всички да бъдат на мач. Говорихме доста на тази тематика. Започнахме по този начин, че можехме въобще да не се класираме в осемте. По едно време класирането ми се струваше триумф. Сега се докарахме до състояние да мечтаем за купа и да ни мислят за любимци. Добре е за българския баскетбол и българския спорт финалът да е Левски-ЦСКА ", безапелационен е Барчовски.

Неговият сътрудник от " Синия клуб " Димитър Ангелов даже изрази мнение, че оттук насетне всяка година финалите в шампионата за Купата на България по баскетбол би трябвало да се организират в " Арена София ".

" Правим състава в придвижване, считам, че много тимове можеха да ни подценяват, само че показахме темперамент. Този край за нас е най-хубавото достижение досега. Надявам се на още по-добро достижение в утрешния ден. Очаква ни доста сложен мач. Надявам се да има хора в залата, тъй като този шампионат би трябвало да стане традиция да се играе в тази зала. Във Франция се играе всяка година в Париж в най-хубавата зала. Трябва да се слагат високи цели. Ако желаеме българският баскетболът да върви напред, би трябвало да се играе в такива зали. Тази в Ботевград беше дребна. Благодаря за организацията на шампионата ", разяснява Ангелов.

Участие в изключителната конференция през днешния ден взеха и капитаните на двата тима Асен Великов и Алекс Симеонов, които на следващия ден ще изведат своите съотборници в първия край в шампионата за Купата на България от 30 години насам, в който един против различен се изправят тимовете на Левски и ЦСКА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР