Отборите на Франция и Норвегия са първите полуфиналисти на Световното

...
Отборите на Франция и Норвегия са първите полуфиналисти на Световното
Коментари Харесай

Франция и Норвегия са първите полуфиналисти на Световното по хандбал за жени

Отборите на Франция и Норвегия са първите полуфиналисти на Световното състезание по хандбал за дами след първите изиграни четвъртфинали.

Французойките победиха отбора на Чехия в първия четвъртфинал с 33:22 (18:16), игран в норвежкия град Трондхайм. Първото полувреме бе относително оспорвано, като олимпийският първенец Франция водеше на почивката единствено с два гола. През втората част обаче превъзходството бе огромна и приключи 14:6 за " петлите ". Естел Нзе Минко означи 5 гола за французойките, чехкинята Маркета Йерабкова бе най-резултатна в мача с 6 попадения. В спор за място на финала Франция чака спечелилия от дуела сред Швеция и Германия.

В другия четвъртфинал защитаващият купата си отбор на Норвегия надигра Нидерландия с 30:23 (12:11). Нидерландките бяха предходният първенец на планетата от 2019 година. Пред своята аудитория в Трондхайм норвежките поведоха през първата част с едно попадение, само че се развихриха след почивката. На полуфинала отборът на Нидерландия чака спечелилия от мача сред Дания и Черна гора. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР