Отборите на Фиорентина и Кремонезе направиха нулево равенство във втория

...
Отборите на Фиорентина и Кремонезе направиха нулево равенство във втория
Коментари Харесай

Фиорентина вторият финалист в Купата на Италия след нулево равенство в реванша срещу Кремонезе

Отборите на Фиорентина и Кремонезе направиха нулево тъждество във втория 1/2-финален мач сред двата тима от Купата на Италия. Това значи, че тимът от Флоренция ще играе във финала на шампионата откакто победи в първия дуел с 2:0

В спор за трофея момчетата на Винченцо Италиано ще играят против отбора на Интер, който отстрани състава на Ювентус след трагична победа с 1:0 във вчерашния 26 април (сряда) и общ резултат 2:1.

Домакините от Фиорентина постановиха своето движение на игра през първата част, а Кремонезе се прибра и не предприе непотребни опасности да стопява от рано изоставането си, с цел да не допусне преждевременно гол, който щеше да убие интригата.

Играчите на Винченцо Италиано се настаниха комфортно в половината на противника, само че не направиха кой знае какво, с цел да под напрежение до краен лимит стражът на Кремонезе Мухамуду Сар и бранителите пред него.

Най-интересното състояние през първата част пристигна в 16-ата минута, когато Миленкович скочи високо, с цел да засече хубаво центриране глава, само че ударът му мина настрана от дясната греда.

В добавеното време домакините още веднъж стигнаха до забавно състояние. Кастровили връхлетя върху центриране в средата на наказателното поле, само че прати топката в навън.

През второто полувреме картинката не се промени изключително с изключение на, че Кремонезе овладя владението на топката и от своя страна опита да се настани в съперниковата половина. До сериозна заплаха не се стигна, само че това даде подтик в играта на домакините, които след 60-ата минута овладяха самодейността и притиснаха футболистите на Кремонезе пред личното им наказателно поле. Кастровили и Гонсалес бяха най-активни и неколкократно се разминаха с отбелязването на гол, който да успокои напълно Винченцо Италиано за остатъка от мача.

В 84-ата минута Кабрал също бе покрай нещо рисково, само че и той сходно на съотборниците си съблюдава традицията да праща топката отвън очертанията на вратата

Така Фиорентина се класира на край в Купата на Испания трети път в своята история. Дебютът на тима от Флоренция бе през 2001 година, когато бе извоюван и последният трофей в историята на клуба, когато форматът на шампионата бе в две срещи и бе съкрушен тимът на Парма след 1:0 в първия мач и 1:1 в реванша.

При втория опит през 2014 година обаче Фиорентина се провали откакто отстъпи на Наполи. Тогава към този момент във формат със единствено една среща тимът от Тоскана отстъпи на неаполитанците с 1:3.

Кремонезе пък не съумя да сътвори нова изненада в шампионата, само че го напуща с високо вдигната глава след победи против колоси в италианския и европейски футбол като Рома и Наполи. Голямата задача пред клуба остава оцеляването в Серия “А ” през актуалната акция.

Финалът на Купата на Италия за сезон 2022/2023 сред Фиорентина и Интер се чака да бъде на 24 май (сряда).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР