Отборите на Евертън и Тотнъм изиграха един от най-добрите мачове

...
Отборите на Евертън и Тотнъм изиграха един от най-добрите мачове
Коментари Харесай

Евертън и Тотнъм отбелязаха четири гола, но не се победиха

Отборите на Евертън и Тотнъм изиграха един от най-хубавите мачове през този сезон, завършвайки при резултат 2:2 в първи мач от 33-тия кръг във Висшата лига. Хари Кейн откри в 27-та минута, само че Сигурдсон възвърне паритета единствено 4 минути по-късно. През втората част Сигурдсон даде задатък на отбора си, само че Кейн още веднъж върна равенството съвсем незабавно по-късно, като това се оказа и последния гол в мача.

Двубоят стартира с много експанзия и от двата отбора, като Гилфи Сигурдсон опита шанса си от към 25 метра, само че не уцели вратата на Юго Лорис.

Първият сериозен късмет в мача пристигна пред вратата на гостите. В 21-та минута, след прекрасен извеждащ пас на Сигурдсон към Ричарлисон, бразилецът откри позиция за пукотевица, само че Лорис беше на мястото си, с цел да отрази.

Шест минути по-късно обаче " шпорите " наказаха този пропуск. След центриране отляво, Хари Кейн съумя да смъкна на гърди и да разстреля Джордан Пикфорд за 1:0. Авансът се задържа единствено 4 минути, откакто " карамелите " получиха право да извършват дузпа, а Сигурдсон не сбърка за 1:1.

В 38-та минута момчетата на Карло Анчелоти трябваше даже да поведат в резултата. След нова хубава офанзива и замяна на подавания, Хамес Родригес се оказа на стрелкова позиция от точката на дузпата, само че Юго Лорис се намеси брилянтно, с цел да избави.

В 52-та минута гостите сътвориха добър късмет след активизацията си при започване на второто полувреме. Хюн-Мин Сон преодоля директния си надзирател и излезе единствено против Пикфорд, който избави от дребен ъгъл. В 57-та минута Тоби Алдервейрелд уцели греда след ъглов удар.

В 62-та минута обаче домакините съумяха да нанесат втори удар. Резервата Шеймъс Коулман комбинира на двоен пас с Ричарлисон, а ирландецът откри с превъзходно центриране Гюлфи Сигурдсон, който със страховит удар препарира Лорис за 2:1.

Този задатък още веднъж обаче не устоя по никакъв начин дълго. В 68-та двама бранители на Тотнъм позволиха комична неточност, а Хари Кейн още веднъж не сбърка и безусловно скъса мрежата след удар в скобата.

Евертън последователно още веднъж пое контрола над срещата и в 84-та минута се доближиха до златен късмет. Първо резервата Джош Кинг принуди Лорис да избавя, преди Ричарлисон да пропусне от сложна позиция да порази полуопразнената врата. До края на срещата нови голове не паднаха обаче и по този начин двата отбора не си помогнаха с нищо в битката за евроместата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР