Отборът с капитан Янис Адетокунбо спечели 72-рото издание на “Мача

...
Отборът с капитан Янис Адетокунбо спечели 72-рото издание на “Мача
Коментари Харесай

Отборът на Янис спечели “Мача на звездите, Джейсън Тейтъм наниза 55 точки

Отборът с капитан Янис Адетокунбо завоюва 72-рото издание на “Мача на звездите ” в НБА, откакто се наложи със 184:175 над отбора, предвождан от ЛеБрон Джеймс. Шоуто се организира в зала “Вивинт Арена ” в Солт Лейк Сити.

За MVP беше определен Джейсън Тейтъм, който означи рекордните в историята на дуела 55 точки. Лидерът на Бостън Селтикс добави към статистиката си 10 битки и 6 асистенции.

" Много желаех да печеля наградата за MVP. Не мислех, че мога да вкарам 55 точки. Това е черешката на тортата ", призна Тейтъм, откакто получи премията на името на легендата Коби Брайънт.



Отборът на ЛеБрон Джеймс загуби звездния конфликт за първи път, откогато той се организира в новия формат, а Янис записа първа победа като капитан. Гръцкият национал престоя на паркета едвам няколко секунди поради травмата в дясната си китка. Той откри резултата със забивка, след което излезе от игра. ЛеБрон пък получи контузия при опит за чадър в края на първото полувреме и приключи с едвам 13 точки.



Стартовите сформира бяха избрани по любопитен метод, като двамата капитани сами избраха съотборниците си на правилото на уличните игри. ЛеБрон уточни за титуляри в своя отбор Лука Дончич, Джоел Ембийд, Кайри Ървинг и Никола Йокич, а Янис добави петицата си с Лаури Марканен, Донован Мичъл, Джа Морант и Джейсън Тейтъм.

Двата тима генерираха парична премия от 750 000 $, която ще бъде дадена за щедрост. Според регламента, лидерът след първите три четвърти трябваше да вкара още 24 точки в последните 12 минути, с цел да стигне до успеха. Отборът на Янис влезе в заключителния интервал с задатък от 17 точки - 158:141, като го загуби с 26:34, само че все пак взе крайния триумф.



Тейтъм вкара 17 точки до почивката, а в третата част записа цели 27. Звездата на Бостън осъществя 22 от общо 31 стрелби, в това число 10 тройки от 18 опита. По този метод той прати в историята досегашния връх за най-вече точки в " Мача на звездите ", който принадлежеше на Антъни Дейвис (53 точки през 2017 г.).

Първата част приключи при тъждество - 46:46, след което тимът на Янис натрупа преднина. Кошът, който постави точка на дуела, беше дело на Деймиън Лилард. За спечелилите се отличи и Донован Мичъл с 40 точки и 10 асистенции, а Джейлън Браун беше над всички в отбора на ЛеБрон Джеймс с 35 точки и 14 битки.

Снимки БГНЕС







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР