Отборът на Южна Корея се класира за осминафиналите на Мондиал

...
Отборът на Южна Корея се класира за осминафиналите на Мондиал
Коментари Харесай

Южна Корея продължава на осминафиналите, Уругвай отпада

Отборът на Южна Корея се класира за осминафиналите на Мондиал 2022, откакто победи Португалия с 2:1 в последния си мач от група Н на международното състезание. В същото време Уругвай победи Гана с 2:0, като по този метод Южна Корея и Уругвай приключиха с идентичен брой точки (4) и идентична голова разлика (0), само че азиатците не престават напред поради повече маркирани голове - 4 против 2.

На стадион " Едюкейшън Сити " в Ал Раян отборът на Португалия, който към този момент си бе обезпечил излизане от групата, излезе с част от аварийните си състезатели, само че капитанът Кристиано Роналдо стартира от първата минута. " Мореплавателите " преобладаваха на терена и поведоха в резултата още в петата минута, когато Рикардо Орта се разписа след асистенция на Диого Дало. Южнокорейците се отбраняваха добре и дочакаха своя миг от статично състояние, с цел да изравнят в 27-та минута, когато Ким Юнг-гуон вкара отблизо разстояние след центриране от корнер и неприятна интервенция на Роналдо. През втората част играчите на Фернандо Сантош продължиха да преобладават, само че Южна Корея сподели темперамент и издръжливост, а в 91-та минута стигнаха до втори гол посредством нападателя Хуанг Хий-чан, който не сбърка самичък против вратаря Диого Коща след ужасно подаване на Хюн-Мин Сон. До края не паднаха повече попадения и Южна Корея завоюва с 2:1.

В същото време Уругвай и Гана се изправиха в повтаряне на четвъртфинала от 2010-та година, а по подигравка на ориста африканският отбор още веднъж получи право да извърши дузпа, този път още в 21-та минута, само че капитанът Андре Аю не съумя да осъществя, откакто Серхио Рошет отрази удара му. Само пет минути по-късно Джорджан де Араскаета изведе Уругвай напред с добавка от непосредствена непосредственост, откакто Лорънс Ати Зии избави изстрел на Луис Суарес. След още шест минути Де Араскаета вкара втори гол за Урусите с акуратен удар от воле след страхотна асистенция на Суарес. Южноамериканският отбор контролираше събитията до последните 10 минути на дуела, когато разбра, че ще има потребност от още един гол, с цел да продължи напред. Това отвори мача и двата тима имаха доста положения в заключителните минути, само че и вратарите се отличиха със страхотни спасявания. В последна сметка Уругвай не съумя да вкара трети гол и по този начин се разделя с Мондиала.

По този метод Португалия приключва преди всичко в група Н с шест точки, Южна Корея е втори с четири точки и голова разлика 4-4, Уругвай остава на трета позиция с голова разлика 2-2, до момента в който Гана е на последната позиция с три точки. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР