Отборът на Япония завърши на първо място в група Е

...
Отборът на Япония завърши на първо място в група Е
Коментари Харесай

Япония удари Испания и изхвърли Германия

Отборът на Япония приключи преди всичко в група Е и ще срещне втория от група F Хърватия на осминафиналите на Световното състезание по футбол. Срещата е на 5 декември от 17 часа българско време.
Вторият в група Е Испания ще срещне спечелилия в група F Мароко в друга осминафинална среща на шампионата, която ще се играе на 6 декември от 17 часа.

Така след този ден стана ясна финалната картина в групи " E " и " F ", като огромните губещи от случилото се в четвъртък по терените в Катар са представители на Европа - Германия и Белгия. Именно тези два отбора от Стария континент напущат шампионата, въпреки да бяха посочени за любимци,  а за няколко минути навън от осминафиналите бе и Испания. В последна сметка " фуриите " се промъкнаха напред към идната фаза. В тази посока продължава също и Япония, както и отборите на Мароко и Хърватия.

Хървати и белгийци излязоха в пряк дуел за продължение напред, в който не съумяха да си отбележат голове, а насладата след 0:0 бе за " ватрените ". Футболистите на Златко Далич приключиха на втора позиция в група " F ", а против " алените дяволи " за малко помислиха, че ще извършват и дузпа.

Решението на британския рефер Антъни Тейлър обаче бе анулирано с ВАР, а в последна сметка макар многото благоприятни условия и за двата отбора, голове нямаше. Големият дебитор за Белгия изрично е Ромелу Лукаку, появил се в игра през второто полувреме и пропуснал няколко в действителност стопроцентови благоприятни условия за гол. А попадение щеше да промени изцяло картинката в групата.

Група, от която като победител в осминафиналите ще влезе Мароко. Африканците надделяха Канада с 2:1 след голове на Хаким Зийеш и Юсеф Ен-Несири, до момента в който канадците стигнаха до почетно попадение, което бе автогол на Найеф Агуерд.
В тази фаза на елиминациите противник на мароканците ще бъде Испания. Хърватите пък ще премерят сили с коравите японци.

Късните два мача бяха от група " Е ", а там първи в крайното класиране приключи отборът на Япония. " Самураите " демонстрираха темперамент, тъкмо както и в първия кръг против Германия, като обърнаха Испания, с цел да победят с 2:1 и да си обезпечат върха в подреждането.
Ранен гол на Алваро Мората поведе испанците напред, само че тъкмо както и против Бундестима, японците стремително стигнаха до поврат с помощта на голове на Рицу Доан и Ао Танака.
При второто попадение обаче останаха и доста въпросителни, тъй като повторенията демонстрираха, че при асистенцията топката е била напуснала рамките на терена. ВАР обаче реши, че това не е по този начин. В един миг от втората част испанците даже бяха навън от Мондиала за няколко минути, тъй като Коста Рика водеше на Германия...

" Ла Роха " обаче остана на второто място, откакто германците въпреки всичко съумяха да победят костариканците с 4:2, въпреки и това да не им донесе по този начин жадуваното класиране. Бундестима напуща международното състезание още след групите за втори следващ шампионат.
Серж Гнабри даде вихрен старт с гол в 10-ата минута, само че Елцин Техеда изравни в 58-ата. Лоша интервенция на Мануел Нойер направи резултата 2:1 за Коста Рика десетина минути по-късно, а в тази обстановка напред продължаваха Япония и Коста Рика. Два гола на Кай Хаверц донесоха поврат, а Никлас Фулкрюг добави и четвърто попадение за пировата победа с 4:2 на германците.
Този мач влиза в историята и като първият, управителен от напълно женски съдийски състав.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР