Отборът на Великобритания стана първият отбор, който си гарантира участие

...
Отборът на Великобритания стана първият отбор, който си гарантира участие
Коментари Харесай

Великобритания е първият участник във втората фаза на Юнайтед къп

Отборът на Англия стана първият тим, който си подсигурява присъединяване във втората фаза на тенис шампионата " Юнайтед къп ", който се провежда за пръв път в австралийските градове Сидни, Пърт и Бризбън. Британците се постановиха с 4:1 победи над отбора на Испания и реализираха втори триумф в група " D ", с което си подсигуряваха и първото място в крайното класиране.

След като в събота островитяните взеха задатък от 2:0 против Испания, в първия мач от неделната стратегия Паола Бадоса даде очаквания на иберийците за поврат след 6:7(6), 7:6(5), 6:1 над Хариет Дарт. Тези очаквания обаче се изпариха бързо, защото в последният мач на сингъл от програмата Даниел Евънс се наложи с 6:3, 1:6, 6:3 над Алберт Рамос-Винолас. В протоколния мач на смесени двойки Хариет Дарт и Джони О`Мара победиха с 3:6, 6:2, 10-5 Джесика Бусас Манейро и Давид Вега Ернандес.

Във втората фаза на шампионата Англия ще играе с спечелилия от група " С ", който ще бъде един всред Съединени американски щати и Германия. По-рано през днешния ден в тази група Германия позволи загуба с 2:3 от Чехия в първия си мач на шампионата. Чехите обаче нямат късмет за първото място след провалянето си с 1:4 от американците на старта. Испания и домакинът Австралия пък ще дефинират втория в група " D ".

В група " В " Полша направи мощен старт на шампионата след триумф с 4:1 над Казахстан. След първия ден двата тима си бяха разменили по един триумф, само че Полша съумя да вземе задатък, откакто Хуберт Хуркач победи със 7:6(8), 4:6, 6:3 Александър Бублик. Победата на поляците бе подпечатана от триумфа на Магда Линете с 6:2, 6:1 над Жибек Кулумбайева, а на смесени двойки Хуркач и лидерката в международната класация при дамите Ига Швьонтек и Хуркач се постановиха с 6:3, 6:4 над Кулумбайева и Григорий Ломакин.

За да се класира за втората фаза на шампионата Полша ще би трябвало да победи Швейцария в последния си мач от конкуренцията.

С безапелационна победа с 5:0 потегли и отборът на Хърватия, който в група " F " се оправи с новобранеца Аржентина. Победи за хърватите в днешния ден реализираха Борна Гойо със 7:6(5), 6:4 над Федерико Кория, Петра Мартич с 6:2, 4:6, 6:1 над Надя Подороска, както и тандемът Гойо - Тара Вюрт с 1:6, 6:4, 10-4 над Подороска и Томас Ечевери.

Първото място в групата ще се реши от директния конфликт в последния кръг сред Хърватия и Франция.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР