Отборът на Турция постигна изненадваща победа над световния шампион Франция

...
Отборът на Турция постигна изненадваща победа над световния шампион Франция
Коментари Харесай

Турция удари световния шампион и поведе в група Н

Отборът на Турция реализира изненадваща победа над международния първенец Франция с 2:0 вкъщи в мач от квалификациите за Европейското състезание идващото лято.

В Коня домакините отстъпиха притежанието на топката на противника, само че другояче тотално надиграха „ петлите “ по всички индикатори, като насочиха общо 10 удара към противниковата врата против единствено един, и то неакуратен, за Франция. Възпитаниците на Сенол Гюнеш нанесоха първия си удар в 30-та минута, когато Каан Айхан се разписа с глава за 1:0, а 10 минути по-късно Ченгиз Юндер повиши на 2:0. След почивката гостите не демонстрираха нищо, с което да съумеят да извърнат развоя на срещата и в последна сметка позволиха проваляне.

В другите мачове от група Н през вчерашния ден Исландия победи Албания с 1:0 вкъщи, а Молдова взе семейството си на Андора със същия резултат. Турция води в класирането с цялостен актив от точки след три мача, Франция и Исландия имат по шест, Албания и Молдова по три, а Андора е без извоювана точка.

В група С Германия победи Беларус с 2:0 като посетител с голове на Лирой Сане и Марко Ройс, до момента в който Северна Ирландия взе гостуването си на Естония с 2:1. Британците водят в подреждането с девет точки пред Германия с шест и Холандия с три.

Отборът на Италия продължи с положителните си игри под управлението на Роберто Манчини и разруши Гърция с 3:0 като посетител. Четирикратните международни първенци са първи в група J с девет точки от три мача. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР