Отборът на ЦСКА 1948 обяви официално привличането под наем на

...
Отборът на ЦСКА 1948 обяви официално привличането под наем на
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 обяви привличането на Никола Илиев

Отборът на ЦСКА 1948 разгласи публично привличането чартърен на българския национал Никола Илиев, който идва при " алените " от италианския гранд Интер.

19-годишният атакуващ полузащитник ще играе като преотстъпен у нас в границите на идващия сезон, а след неговия край " армейците " могат да задействат уговорка за откупуването му.

Кариерата на Илиев започва в академията на родния Ботев Пловдив, а дебюта си в професионалния футбол прави точно с екипа на " жълто-черните " през месец септември 2019-а, когато младият играч е едвам на 15 години.

През 2020-а пък той минава в състава на Интер, като Никола стартира да играе за групировката на " нерадзурите " до 19 години в Примаверата в Италия. През сезон 2021/22 българинът става първенец в шампионата, като той е и огромният воин за своя отбор във финала против Рома, вкарвайки победния гол.

За примаверата на Интер Илиев е изиграл общо 58 мача, в които осъществя 16 гола и записва 14 асистенции. Има 9 мача в Младежката лига на УЕФА и 4 гола.



През месец септември 2022-а година пък младият футболист направи своя дебют и за мъжкия народен тим на България, влизайки като запаса при успеха с 5:1 против Гибралтар в мач от шампионата Лига на нациите.

Никола Илиев ще направи първото си изказване като състезател на ЦСКА 1948 по-късно през днешния ден от 12:30 часа на конференция в пресклуб " България ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР