Отборът на Спартак Плевен спечели тазгодишното издание на турнира в

...
Отборът на Спартак Плевен спечели тазгодишното издание на турнира в
Коментари Харесай

Спартак Плевен триумфира със златото на турнира Георги Христов

Отборът на Спартак Плевен завоюва тазгодишното издание на шампионата в чест на Георги Христов, който се организира в Ботевград. Селекцията на старши треньора Тодор Тодоров приключи преди всичко в крайното класиране, откакто се наложи с 94:89 (18:24, 30:25, 26:23, 20:17) над северномакедонския Пелистер в зала “Арена Ботевград ”. 

На трето място в шампионата приключиха домакините от Балкан, които по-рано през днешния ден победиха Черноморец със 78:76 и изпратиха “акулите ” на четвъртата позиция. 
13  Спартак (Плевен) - Пелистър
Мачът сред Спартак и Пелистер се трансформира в доста равносилен, като нито един от двата отбора не съумя да се отскубне с двуцифрена разлика в хода на дуела. Единствено в третата четвърт плевенчани се снабдиха с задатък от седем точки при 62:55, само че баскетболистите на Пелистер отвърнаха незабавно и до края на интервала дистанцията се резервира в границите на едно владеене при 74:72 в интерес на Спартак. 

Резултатът беше еднакъв при 87:87 и с оставащи три минути до края на постоянното време, само че посредством отлични изяви на Цветомир Чернокожев и точни наказателни изстрели на Николай Стоянов и Ивко Ивков българският тим съумя да пречупи съпротивата на своя противник и да се поздрави с първото място на шампионата.
13  Спартак (Плевен) - Пелистър
Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов бяха най-резултатни за спечелилите, като двамата означиха по 19 точки за тима от Плевен. Братята Мартин и Николай Маринови способстваха с по 16 точки. 

Сеад Хаджифейзович и Донтей Карутърс вкараха по 17 точки за отбора на Пелистер. Димитър Караджовски осъществя още 11 точки, а с по 10 приключиха капитанът Бобан Стаич и Недин Мустафица.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР